Noii aleşi în Consiliul Judeţean au primit azi certificatele de alegere în funcţie. Fostul preşedinte Tişe, singurul absent VIDEO

Noii aleşi în Consiliul Judeţean au primit azi certificatele de alegere în funcţie. Fostul preşedinte Tişe, singurul absent VIDEO
Noii aleşi judeţeni, în frunte cu Horia Uioreanu, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, au primit astăzi certificatele care dovedesc alegerea în funcţie. Documentele le-au fost înmânate de preşedintele Biroului Electoral Judeţean, judecătorul Monica Trofin.

Singurul absent a fost actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe, care a anunţat că renunţă la mandatul de consilier judeţean obţinut la alegerile din 10 iunie. La fotoliul de consilier judeţean a renunţat şi preşedintele UDMR Cluj, Mate Andras Levente, care a preferat să rămână deputat. Noul preşedinte spune că săptămâna viitoare va încerca să formeze în jurul USL o majaritate în consiliul judeţean.

"N-am început nici o discuţie cu nimeni. Îmi doresc o majoritate şi o voi obţine", a spus Horea Uioreanu, cu referire la negocierile pentru obţinerea majorităţii în forul deliberativ.

Horia Uioreanu a promis că toate proiectele importante pentru clujeni şi care au fost derulate corect vor fi continuate, inclusiv Spitalul Regional de Urgenţă. "Este o prioritate, este în discuţie cu Guvernul României, există sursa de finanţare, îl vom începe", a spus el.

Noul preşedinte spune că va respecta şi promisiunea de a redeschide spitalul din Mociu. Una dintre variante, luată în discuţie şi anul trecut, este reînfiinţarea acestuia ca secţie a Spitalului de Recuperare. Pentru Horia Uioreanu urmează depunerea jurământului şi învestirea în funcţie, la Tribunal. Apoi, el îi va convoca pe noii consilieri la prima şedintă, de constituire a viitorului deliberativ judeţean.

Reporter: Valentin Mălăescu
Imagine: Florin Dan

Comenteaza