Nou centru de cercetare la Cluj

Nou centru de cercetare la Cluj
În paralel cu construirea noii unităţi de producţie a componentelor electronice pentru autovehicule de la Jucu, Bosch înființează un centru de cercetare în aceeaşi locaţie, ce va pune accentul pe dezvoltarea produselor fabricate. Aici vor lucra 40 de persoane.

Centrul de cercetare al concernului german de la Budapesta va îndruma activitatea centrului de dezvoltare de la Cluj şi va sprijini instruirea noilor angajaţi. Printre produsele dezvoltate la Cluj se vor număra sistemele de asistare a şoferului, sistemele de manevrare şi invertoarele fotovoltaice. O mare parte a activităţilor de dezvoltare se vor desfăşura în cadrul unui laborator pentru testarea rezistenţei.

"Până la sfârşitul lui 2013, în centrul de dezvoltare şi cercetare vor lucra 40 de persoane, cifră pe care noi ne-o dorim mult mai mare în anii care urmează. Sperăm să putem dezvolta acest sector în anii următori. În principal vom porni cu o activitate de dezvoltare de aplicaţii de software pentru convertoare fotovoltaice, sisteme de asistenţă pentru automobile, de parcare asistată, de parcare automată, de diferite circuite de automatizări şi comandă, precum şi de recunoaştere imagistică. De asemenea, vom desfăşura o activitate de investigare şi creştere a fiabilităţii produselor noastre, pentru că ne interesează cum putem prelungi ciclul de viaţă a produselor noastre", a explicat Roman Sellin, directorul departamentului de cercetare şi dezvoltare al Bosch din Cluj.

La începutul activităţilor de cercetare şi dezvoltare, noii angajaţi din acest domeniu vor beneficia de perioade de instruire de câteva luni în Ungaria şi în cadrul centrelor de cercetare şi dezvoltare din Germania, în zona Stuttgart.

"Nu căutam un profil al candidatului, ci mai multe. Avem mai multe exigenţe pentru diferitele noastre profiluri inginereşti pe care le căutăm. Momentan ne interesează, în mod special, dezvoltatori ai sistemelor incorporate, dar căutăm şi specialişti în domeniul tehnologiei materialelor şi oameni care să se ocupe şi de dezvoltarea de hardware, deci nu numai pe partea de soft", a apreciat Sellin.

Bosch are deja experienţă în înfiinţarea şi dezvoltarea unui nou centru de cercetare în Europa Centrală şi de Est. De exemplu, centrul de proiectare de la Budapesta a fost înfiinţat cu 10 ani în urmă. În momentul de faţă acolo îşi desfăşoară activitatea 850 de ingineri, iar în 2012 acest centru a depus cereri pentru 65 de brevete.

Comenteaza