Noua Dreaptă anunţă la Cluj că sărbătoreşte ziua naţională tocmai în Secuime VIDEO

Noua Dreaptă anunţă la Cluj că sărbătoreşte ziua naţională tocmai în Secuime VIDEO
Noua Dreaptă a anunţat astăzi la Cluj că va sărbători Ziua Naţională a României tocmai în Secuime, la Miercurea Ciuc. Formaţiunea va organiza în centrul oraşului un miting la care sunt aşteptate câteva sute de persoane. La eveniment va fi defăşurat un steag tricolor imens, de peste 20 de metri pătraţi.

De 1 Decembrie, formaţiunea Noua Dreaptă va sărbători Marea Unire în zona cu cea mai numeroasă comunitate maghiară.

 "Vom desfăşura cel mai mare steag tricolor din Miercurea Ciuc sau, de ce nu, chiar mai multe, cum au fost şi anii trecuţi. Ne aşteptăm la 300-400 de persoane cel puţin", spune reprezentantul Noii Drepte, Codrin Goia.

Reprezentaţii Noii Drepte lansează un apel şi către cetăţenii maghiari.

"Îi rugăm pe reprezentanţii UDMR să se abţină anul acesta de la orice declaraţii xenofobe, deoarece această manifestarea cum au fost şi cele din anii precedenţi şi cum am demonstrat de altfel nu va fi una antimaghiară. Şi cu atât mai mult îi invităm şi pe ungurii din Miercurea Ciuc alături de noi, fiind o sărbătoare de care se pot bucura toţi cetăţenii români", mai spune acesta.

În anii trecuţi, membrii Noii Drepte au sărbătorit Unirea de la 1918 tot în zone cu etnici maghiari numeroşi. Este vorba despre judeţele Mureş şi Covasna.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

Comenteaza