Noua locaţie saltă preţurile în Oser

Noua locaţie saltă preţurile în Oser
Odată cu mutarea pe strada Bobâlna, comercianţii din târgul de vechituri au început să ţină la preţurile mărfurilor pentru că au de plătit taxe.

Pasionaţii de cumpărături au avut surpriza să îi găsească neînduplecaţi pe mulţi dintre vânzători când vine vorba să lase din preţuri. “înainte, totul era gratuit, ne înşiram lucrurile pe câmp şi le vindeam, chiar dacă mai lăsam câte puţin din preţ. Acum plătim 3 lei la intrare, 3 lei dacă aducem maşina. Nu mai putem lăsa nimic din preţ. Nu sunt mari taxele, dar, dacă ne gândim că o zi de târg îmi aduce maximum 30 de lei, nu mai pot negocia nimic, preţurile sunt fixe”, susţine Vasile Popa, vânzător de ceasuri vechi şi obiecte casnice.

 

Sute de comercianţi şi-au întins tarabe sau cearceafuri cu mărfuri de la haine şi încălţăminte, cosmetice şi accesorii vechi la vase şi articole de menaj second-hand din Olanda şi Germania, biciclete, drujbe, piese de schimb, cărţi, reviste, alimente din Ungaria, puişori de găină sau de iepure, articole de anticariat. Câmpul pe care se înşirau înainte a fost înlocuit cu un teren de 2 ha, îngrădit, pietruit, cu toalete ecologice. “Nu ne-a plăcut de la început aici. Nu se găseşte de mâncare şi lumea ajunge mai greu, dar ne-am obişnuit, este mai civilizat”, spune o vânzătoare de mileuri şi perdele vechi.

 

Nu au lipsit produsele noi, deşi primăria a anunţat interzicerea lor. Câţiva târgoveţi şi-au întins mărfurile în afara târgului, lângă intrare, de o parte şi de alta a drumului prăfuit. Cei mai mulţi clujeni care pleacă la shopping în Oser se urcă în autobuz fără să ştie exact unde trebuie să coboare, cu speranţa că între călători se va găsi cineva care să cunoască noul amplasament. La plecare, lucrurile se complică pentru că autobuzele vin rar, se creează înghesuială şi certuri, condiţii în care au de suferit oamenii în vârstă, cu probleme de sănătate şi cei care vin cu copiii.

 


 

Comenteaza