Noul cămin studențesc lângă Spitalul Regional de Urgență din Cluj. Peste 500 de locuri pentru studenții UMF

Noul cămin studențesc lângă Spitalul Regional de Urgență din Cluj. Peste 500 de locuri pentru studenții UMF

Anca Buzoianu a anunțat planurile de construcție a unui nou cămin studențesc cu peste 500 de locuri, amplasat lângă viitorul Spital Regional de Urgență din Cluj.

Anunțul a fost făcut în cadrul ceremoniei de inaugurare a lucrărilor pentru noul spital, un moment semnificativ pentru comunitatea medicală și educațională din Cluj.

,,Dorim să facem căminul de studenți cât mai aproape( n.red de spitalul regional) de pentru a evita ca studenții și rezidenții noștri să piardă timpul în trafic. Suntem acum în negocieri cu cei care ne pot da terenul, noi avem finanțarea dar ne trebuie și terenul. Sperăm să-l obținem cât mai aproape. În acest fel am face un HUB educațional-medical în această zonă.

,,Noi avem posibilitatea să luăm 550 de studenți în fiecare an, dar de ani buni luăm doar 350 pentru că nu avem suficiente locuri disponibile în spitale. Am început să creștem cu gândul că pregătim resursa umană, nu doar pentru Spitalul Regional de Urgență ci și pentru Monoblocul Pediatric și pentru alte  dezvoltări medicale care se vor produce”, a adăugat rectorul UMF. 

Căminul ar trebui să aibă cel puțin 500 de locuri. În acest loc se va desfășura aproape jumătate din activitatea noastră didactică, anii clinici vor veni în cea mai mare parte aici, avem amfiteatre, săli de seminar, toate sunt prevăzute”, a declarat Anca Buzoianu, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

De asemenea, rectorul a anunțat că odată cu finalizarea Spitalului Regional de Urgență, numărul locurilor disponibile pentru studenți la UMF Cluj va crește semnificativ. În prezent, universitatea are capacitatea de a primi 550 de studenți anual, însă din lipsa locurilor disponibile în spitale, se admit doar 350 de studenți pe an.

Comenteaza