Nu înregistrezi banii încasaţi în registru, rişti confiscarea

Nu înregistrezi banii încasaţi în registru, rişti confiscarea
Nu înregistrezi veniturile în registru, ca gestionar sau patron de mică afacere, rişti confiscarea banilor. I s-a întâmplat unei barmaniţe, în Dej, ieri.

Poliţiştii din Dej au descins într-un bar în cadrul unei acţiuni mai ample a poliţiştilor clujeni, iar în bar au constatat că o angajată, în calitate degestionar-barman nu a înregistrat în evidenţă suma de 580 lei proveniţi din încasările din noaptea de sâmbătă spre duminică. Nu doar că banii au fost confiscaţi, dar femeia a fost şi sancţionată contravenţional.

Amenzile pentru astfel de cazuri sunt usturătoare, spune şeful Gărzii Financiare Cluj, Emil Ilea, şi pot ajunge până la 10.000 de lei pentru agentul economic. "Legea arată două situaţii: ori nu ai casă de marcat şi atunci ţi se suspendă activitatea şi se confiscă tot ce ai, fie ai casă de marcat, dar nu emiţi bon fiscal pentru tot ce ai încasat, iar diferenţa se confiscă", spune Ilea. 

Evidenţierea tuturor veniturilor pe casa de marcat e importantă, subliniază Ilea: "Nu evidenţiază în totalitate veniturile, pentru care se plătesc impozite şi taxe", spune el.

 

Comenteaza