O noapte la ţară, în Cluj! 10 persoane vor avea ocazia să stea până dimineaţa în Muzeul Satului

O noapte la ţară, în Cluj! 10 persoane vor avea ocazia să stea până dimineaţa în Muzeul Satului
Accesul în Parcul Etnografic se va face la ora 19, oră la care parcul este în mod normal închis. Un ghid din partea muzeului va prelua vizitatorii, care vor porni într-un circuit special în interiorul parcului.

Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană are plăcerea de a anunța lansarea conceptului O Noapte în Muzeu. Pentru prima dată în municipiul Cluj-Napoca, 10 persoane vor avea ocazia să petreacă literalmente o noapte în incinta Parcului Etnografic Național "Romulus Vuia" din cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, pe 20 august 2016.

Accesul în Parcul Etnografic se va face la ora 19, oră la care parcul este în mod normal închis. Un ghid din partea muzeului va prelua vizitatorii, care vor porni într-un circuit special în interiorul parcului. Toți vizitatorii vor servi cina prin amabilitatea bucătarilor Carmangeriei Moldovan care vor livra preparate surpriză. Un povestitor special membru al Asociației Culturale Zestrea se va ocupa de întreținerea oaspeților în continuare, în vreme ce astrologii Societății Astronomică Andromeda vor avea grijă ca toate stelele vizibile să fie trecute în evidență cu ajutorul unor telescoape speciale. Noaptea îi va găsi pe vizitatori într-o șură unde aceștia pot adormi la fel cum făceau odinioară strămoșii lor pe baloți de paie. Pe scurt, un program de excepție pentru o noapte de excepție, 20 august, o noapte în muzeu. În dimineața zilei de 21 august, vizitatorii vor părăsi Parcul Etnografic.

Participarea la eveniment este gratuită dar limitată la un număr de 10 persoane, din motive de siguranță. Astfel, 10 persoane vor fi alese de un juriu pe baza comentariilor pe care le lasă pe pagina de Facebook a eventului găzduită de Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii. Aceste comentarii sunt de fapt răspunsurile la întrebarea De ce vrei să petreci o noapte în muzeu? Juriul este format dintr-un reprezentant al Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană, un reprezentant al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, un reprezentat al Societății Astronomică Andromeda, un reprezentant al Asociației Culturale Zestrea și un reprezentant al Carmangeriei Moldovan. Data limită pentru înscrieri este 18 august, dată la care vor fi anunțați și câștigătorii, tot pe Facebook și pe site-ul www.clujnapoca2021.ro

"Iubim muzeele clujene și credem că această acțiune le aduce mai aproape de public. Ne-am dorit mereu să jucăm un rol de coagulare a comunităților în jurul unor idei menite să ne apropie pe noi de noi. După Muzeul Etnografic al Transilvaniei vom duce proiectul mai departe și în celelalte muzee clujene cu același entuziasm" spune Florin Moroșanu, președintele Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană.

"Este o inițiativă binevenită care întregește un program muzeal orientat spre public în spiritul unei comunități care se pregătește pentru anul 2021 " a transmis Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Proiectul de față este derulat alături de Consiliul Județean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Asociația Culturală Zestrea, Societatea Astronomică Andromeda și Carmangeria Moldovan și face parte din campania de comunicare lansată în 2016 de Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană.

Este pentru prima dată când un muzeu clujean își deschide porțile pentru un grup de vizitatori după închiderea programului obișnuit. Cluj-Napoca este cel de-al doilea oraș al României în care O Noapte în Muzeu are loc, primul oraș care a pus în aplicare acest concept fiind București, prin Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa".
Mai multe informații veți găsi pe pagina de Facebook a Eventului găzduită de facebook.com/cluj2021 .

 

Comenteaza