O nouă misiune în străinătate pentru pompierii români. Vor ajuta la stingerea incendiilor din Corsica

O nouă misiune în străinătate pentru pompierii români. Vor ajuta la stingerea incendiilor din Corsica
| Foto: IGSU

România a trimis în Insula Corsica un modul specializat de stins incendii de pădure, cu 20 de pompieri.

"Având în vedere solicitarea de asistență internațională a autorităților din Republica Franceză, precum şi imposibilitatea mobilizării modului specializat în stingerea incendiilor de pădure din Republica Slovenia, alți 20 de salvatori români vor fi dislocați în insula Corsica, în sprijinul autorităților și comunităților locale.

Astfel, transportul celor 20 de pompieri, împreună cu 1 autospecială de primă intervenție și comandă și 2 microbuze, este realizat pe cale aeriană, cu 2 aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române.

La întoarcere, aeronavele îi vor prelua și pe membrii primului contingent de salvatori români, care se află în Franța din data de 01 august. Aceștia vor fi înlocuiți cu alți 40 de pompieri, care au început deplasarea pe cale terestră, în data de 13 august.

Reamintim faptul că, în perioada 30 iulie - 02 septembrie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc", anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.  

Comenteaza