Omul de afaceri clujean Liviu Florian, eliberat de Tribunalul Satu Mare

Omul de afaceri clujean Liviu Florian, eliberat de Tribunalul Satu Mare
Tribunalul Satu Mare a admis aseară cu puţin înainte de miezul nopţii cererea de eliberare din arest a omului de afaceri clujean Liviu Florian.

Tribunalul Satu Mare a admis cererea de eliberare a omului de afaceri clujean Liviu Florian. Procurorii DNA, însă, au formulat recurs, ce va fi judecat la sfârşitul acestei săptamâni la Curtea de Apel Oradea. Potrivit adevărul.ro, până la judecarea recursului, Florian rămâne încarcerat.

Liviu Florian a fost reţinut în data de 3 februarie 2011 pentru un presupus trafic de influenţă nedemonstrat până la această oră.

Potrivit rechizitoriului, Florian ar fi pretins şi primit , în perioada septembrie 2009 - februarie 2010, 130.000 de euro de la Nicoleta Dobrescu, promiţându-i în schimb că îl va convinge pe Radu Traian Mărginean, şef al Autorităţii Naţionale Vamale (ANV) şi vicepreşe-dinte al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), să o numească şef al Biroului Vamal Halmeu. Liviu Florian a intervenit pe lângă şeful ANV prin intermediul lui Eugeniu Petrescu , şi el învinuit în dosar. Dobrescu a fost avansată în lipsa unui interviu sau a unui concurs public. Banii s-au primit în mai multe tranşe prin intermediul inculpaţilor Ion Savu şi Ioan Romeo Niţu.

Comenteaza