Pana informatică a sistemului Microsoft provoacă HAOS. Zborurile de pe Aeroportul Internațional Cluj sunt afectate

Pana informatică a sistemului Microsoft provoacă HAOS. Zborurile de pe Aeroportul Internațional Cluj sunt afectate
| Foto: Facebook.com/airportcluj.ro

Mai multe zboruri sunt afectate, până la această oră, la Cluj-Napoca, din cauza problemelor informatice de la Microsoft.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, zborurile cu probleme sunt următoarele:

• W43405 Barcelona - trebuia să decoleze la ora 12:15 și este amânat pentru ora 15:05;

• H45517 Hurghada - trebuia să decoleze la ora 12:25 și este amânat pentru ora 14:00;

• W43427 Napoli - trebuia să decoleze la ora 14:45 și este amânat pentru ora 17:40;

• W43382 Bergamo - trebuia să aterizeze la ora 11:15 și este estimat să aterizeze la ora 14:35.

De la începutul zilei, numeroase organizaţii din întreaga lume s-au confruntat cu dificultăţi tehnice, aparent legate de serviciile Microsoft, conform The Guardian. Este vorba despre bănci, servicii aeriene, supermarketuri şi altele, scrie Mediafax.

În Statele Unite, numeroase avioane au fost reţinute la sol din cauza defecţiunilor serviciilor de comunicaţii. Dar problemele se fac simţite şi în Europa. Site-ul internet al aeroportului din Berlin precizează că sunt de aşteptat numeroase întârzieri din cauza „problemelor tehnice”.

Pe Twitter, contul oficial al Microsoft a declarat că societatea lucrează la rezolvarea problemelor cu suita sa de programe Office 365, deşi nu este clară legătura cu diferitele defecţiuni ale calculatoarelor din întreaga lume.

Defecţiunea a fost observată pentru prima dată în Australia şi Noua Zeelandă, vineri dimineaţă, din cauza diferenţei de fus orar. Departamentul australian pentru afaceri interne a confirmat într-o postare pe X că întreruperea ar putea fi legată de o breşă a firmei mondiale de securitate cibernetică Crowdstrike.

Potrivit Reuters, numeroase aeroporturi au fost afectate de această pană masivă de curent.

Comenteaza