Parc de distracții, închis temporar de Protecția Consumatorilor. Ce amenzi a dat ANPC

Parc de distracții, închis temporar de Protecția Consumatorilor. Ce amenzi a dat ANPC
| Foto: facebook.com/dinopark.int

Protecția Consumatorilor a închis temporar un cunoscut part tematic din România.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a oprit temporar de la funcţionare un parc tematic din centrul Capitalei.

ANPC informează într-un comunicat pe site-ul oficial al instituției că, în urma unei reclamaţii, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Sector 1 (CPCS 1) Bucureşti a desfăşurat o acţiune de control la parcul administrat de SC Dino Life SRL, amplasat în Piaţa Victoriei, din Capitală, în curtea Muzeului Geologic Naţional.

Amenzi de 11.000 de lei date de Protecția Consumatorului la parcul de distracții

Conform sursei citate, abaterile de la legislaţia în domeniu constatate au determinat comisarii să aplice amenzi contravenţionale în valoare de 11.000 lei, să oprească definitiv de la comercializare şi să retragă de pe piaţă jucării periculoase (circa 11.000 bucăţi, în valoare de peste 110.000 lei), să interzică folosirea echipamentelor de agrement (cinci „dinozauri") şi să oprească temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficienţelor.

„Este de neconceput ca unii operatori economici să profite de inocenţa şi dorinţele copiilor, de personajele lor preferate şi să îi atragă în astfel de locaţii, punând în funcţiune locuri de joacă fără a avea nicio autorizaţie, nici măcar autorizaţii ISCIR, astfel încât viaţa copiilor care ajung în aceste locuri să fie pusă într-un real pericol. Astfel de acţiuni sunt intolerabile şi vor fi sancţionate ferm de Autoritatea noastră, până când vor dispărea", a declarat Sebastian Hotca, preşedinte interimar al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), citat în comunicat.

Dintre cele mai importante nereguli, ANPC menționează:

  • folosirea unor alei de vizitare a exponatelor din spațiul de agrement amenajate inițial cu gazon artificial și rumeguș, dar în prezent fiind neigienizate și aflându-se într-o stare avansată de degradare, cu denivelări, cu o rețea de cabluri alimentate electric la vedere, reprezentând un pericol real pentru copii
  • folosirea unor echipamente de agrement pentru care nu s-a putut prezenta analiza de risc, mentenanță și pentru care nu există informații cu privire la modul de utilizare
  • comercializarea unor jucării periculoase, notificate pe sistemul de alertă pentru produse nealimentare al UE, RAPEX, și a unor jucării fără elemente de identificare în limba română.

Mesajul după închiderea temporară a parcului

După închiderea temporară, reprezentații parcului au postat un mesaj pe o rețea de socializare.

„Stimați vizitatori,

Dorim să vă informăm că expoziția Dino Park Bucuresti va fi închisă pentru reamenajări în perioada 24 iulie - 29 iulie.

Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate și vă mulțumim pentru înțelegere.

Vă așteptăm cu drag la redeschidere pentru a descoperi noile noastre surprize și îmbunătățiri!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook - Dino Park București.

Comenteaza