Parc universitar public, amenajat pe 6 hectare la USAMV VIDEO

Parc universitar public, amenajat pe 6 hectare la USAMV VIDEO
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, va amenaja parcul universitar "Profesor Iuliu Prodan", deschis publicului larg.

Proiectul prevede amenajarea unei zone de aproximativ trei hectare, aflată în proprietatea USAMV, zonă ce face legătura între cartierul Zorilor şi campusul universitar. Ulterior, alkte rei hectare vor fi transformate în parc dendrologic.

"Parcul va fi delimitat printr-un gard şi un aliniament de arbori, se prevede realizarea unor alei care urmăresc linia naturală a terenului, reabilitarea rezervorului de apă, construirea unui foișor, precum și realizarea unei zone de relaxare cu bănci și mese. Pentru amenajarea parcului, se propune un stil liber, rustic. Prin poziționarea sa, parcul va oferi și o frumoasă panoramă a Clujului", se atată într-un comunicat remis persei de către USAMV.

De asemenea, clujenii se vor bucura şi de accesul, pe bază de bilet, în grădina agrobotanică a universităţii cu cele două sectoare, sistematic și dendrologic.

Asocierea pentru ambele proiecte a fost aprobată de Senatul USAMV pentru o perioadă de 10 ani. Parcul ar urma să fie disponibil peste aproximativ trei luni iar costul amenajării acestuia a fost calculat la 900.000 lei, bani asiguraţi de municipalitate. Clujenii vor putea intra în parc prin trei intrări principale iar aleile vor fi realizate din pavaj. "Parcul are o panoramă asupra oraşului comparabilă cu cea de pe Cetăţuie", a comentat primarul interimar Radu Moisin. Parcul va avea şi o zonă de fitness în aer liber şi va fi al doilea cel mai mare parc din municipiu, după parcul central.

 

 

vezi ce spune rectorul USAMV despre parc

Comenteaza