Parchetul cere arestarea lui Dumitru Tudor, zis Ciorbă, pentru şantajarea fostei şefe de la "U"

Parchetul cere arestarea lui Dumitru Tudor, zis Ciorbă, pentru şantajarea fostei şefe de la
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 2 Bucureşti au solicitat instanţei arestarea preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, a lui Tudor Dumitru zis "Ciorbă", pentru şantajarea soţilor Ana Maria şi Laurenţiu Reghecampf, informează Ministerul Public.

Potrivit sursei citate, joi, 18 octombrie 2012, "sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, inculpatul Tudor Dumitru a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la denunţător suma de 12.000 lei, pe care o ceruse în vederea stopării apariţiilor în mass-media cu declaraţii defăimătoare şi compromiţătoare la adresa soţilor R.A. şi R.L.".

În cursul anului 2012, în repetate rânduri, Dumitru a exercitat presiuni asupra părţilor vătămate în cadrul apariţiilor sale în mass-media cu afirmaţii denigratoare la adresa celor doi soţi.

"Pe fondul acestei presiuni mediatice, sub pretextul unor datorii băneşti, inculpatul i-a solicitat părţii vătămate R.A. mai multe sume de bani cuprinse între 8000 şi 10000 euro, cu promisiunea de a înceta denigrările aduse imaginii publice a celor doi soţi. Totodată, în acest context, inculpatul a exercitat la adresa părţilor vătămate ameninţări cu darea în vileag a unor fapte de natură penală pretins a fi fost săvârşite de către aceştia", arată Parchetul.

Fostul impresar Dumitru Tudor, în vârstă de 61 de ani, a fost prins joi, după ce a primit de la antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, şi de la soţia acestuia, Ana Maria Prodan, 12.000 de lei, pentru a nu duce la îndeplinire ameninţările de denigrare a imaginii publice a acestora.

"Din primele cercetări a rezultat faptul că, cel în cauză (Dumitru Tudor, n.r.) a transmis mai multe mesaje părţilor vătămate prin care le solicita suma de 8.000 euro, bani pe care acestea ar fi trebuit să îi plătească în cel mult 48 de ore. În caz contrar, suspectul ar fi urmat să facă publice anumite aspecte nereale, dar compromiţătoare, lucru ce ar fi avut consecinţe deosebit de grave pentru imaginea celor doi", se arată într-un comunicat de presă de vineri al Poliţiei Capitalei.

Dumitru Tudor a fost reţinut pentru şantaj, urmând să fie prezentat vineri instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că fostul impresar îi şantaja de mai multă vreme pe antrenorul Stelei şi pe soţia acestuia.

Reghecampf şi Prodan au reclamat la Poliţie că sunt şantajaţi, astfel că, joi seară, a fost organizat un flagrant.

Potrivit aceloraşi surse, Dumitru Tudor le-a cerut celor doi să-i aducă, la un restaurant din Sectorul 1, o primă tranşă de 12.000 de lei, fiind prins de poliţişti când primea banii.

Ana Maria Prodan a declarat, vineri, la Sport.ro, că organizarea unui flagrant a fost sigura cale de a opri şantajul la care era supusă familia sa de Dumitru Tudor şi că, după ce a primit banii, fostul impresar a promis că nu mai spune nimic de ei.

"Eu am spus că asta e singura cale legală. Şi domnul Becali (n.r. - Gigi Becali) a spus acelaşi lucru: «nu faceţi prostii, nu vă duceţi să-l bateţi, pentru că omul asta aşteaptă». Duceţi-vă pe cale legală, la poliţie, pentru că trăim într-o ţară civilizată». Am luat legătura, telefoanele au fost puse sub supraveghere, toate mesajele au rămas în telefon, nu a fost o chestie să ne jucăm, pentru că nu mai avem nevoie de încă un scandal. Săptămânal este un atac susţinut asupra familiei noastre. Toate lucrurile astea sunt înregistrate, sunt şi audio, şi video. Eu în viaţa asta nu am omorât o muscă şi nu mai pot trăi în teroare. Noi ne-am terminat treaba şi am plecat, şi nu ştiu cum l-au ridicat, nici nu am vrut să văd aşa ceva. În momentul în care el m-a şantajat până în ultima secundă, după ce i-am dat banii mi-a promis solemn că din momentul acela nu mai spune nimic de noi. Atunci am ieşit din restaurant şi nu mai ştiu nimic. E vina mea că nu am făcut acest pas de la început", a declarat Ana Maria Prodan.

Ea a precizat că Dumitru Tudor i-a cerut public bani, precizând totodată că nu are nicio datorie faţă de acesta.

"Mi-a cerut întotdeauna, pe toate posturile, bani. Tocmai asta e foarte «funny». Eu nu am avut datorii în viaţa mea faţă de nimeni, dar mai ales faţă de Dumitru Tudor. Când te ocupi cu chestiile astea toată viaţa şi îţi merge că te cheamă un alt post de televiziune, care noaptea îl face vedetă pe Dumitru Tudor şi îl ascultă cum eu eram prostituată şi îşi ia şi nişte bani de acolo, e uşor. E mult mai uşor să câştigi bani aşa şi să spui «dacă nu îmi dai bani, zic aia, dar dacă îmi dai bani, jur pe familie, pe copii că nu mai fac»", a mai spus Ana Maria Prodan.

Ea a adăugat că a fost terorizată în ultima perioadă de fostul impresar, care o ameninţa că dezvăluie faptul că ar fi fost prostituată şi că ar fi furat.

"Timp de un an am tăcut şi eu şi soţul meu, şi am spus că poate Dumitru Tudor nu are credibilitate, poate că nimeni nu-l bagă în seamă când vorbeşti fără dovezi, doar că el a făcut înconjurul televiziunilor şi al emisiunilor de scandal, unde lumea asta caută. Ne-a adus nişte învinuiri calomnioase şi am tăcut doar ca să nu intrăm în mocirla asta. Eu am mai ieşit şi am mai spus că nu are probe, că îl dau în judecată, că nu trăim în ţara lui Papură Vodă, dar nimeni nu a spus şi nu a făcut nimic. Asta a fost ultima soluţie, pentru că nimeni de pe pământul ăsta nu poate să stea să fie ameninţat secundă de secundă cu genul de dezvăluiri că o să spună că am fost prostituată, că am fost peştoaică, că am furat blănuri, lucruri atât de josnice. Laşi o dată, laşi de două ori, că nu te afectează, dar la un moment dat te afectează. Când începe să spună lucruri mult mai grave, de familie, nu mai poţi să taci", a spus Prodan.

Fostul impresar Dumitru Tudor s-a confruntat cu probleme financiare, a avut datorii la cămătari şi la un moment dat chiar se plângea că a fost ameninţat cu moartea, au relatat, pentru MEDIAFAX, apropiaţi ai familiei sale.

Potrivit surselor citate, Ciorbă" a ajuns să aibă probleme cu banii după ce a încercat, fără succes, să facă profit de pe urma mai multor localuri pe care le-a deţinut în Capitală.

Aceleaşi surse povestesc că, din cauza problemelor financiare din ce în ce mai mari, "Ciorbă" a apelat la ajutorul unor cămătari care l-ar fi împrumutat cu sume mari de bani. Fostul impresar intenţiona, folosindu-se de aceşti bani, să se lanseze din nou în afaceri.

În cele din urmă, Dumitru Tudor a reuşit să-şi achite, în mare parte, datoriile la cămătari, potrivit surselor citate. Cu toate astea, el s-a plâns apropiaţilor, anul trecut, că intenţionează să ceară protecţia Poliţiei, deoarece un cămătar îl ameninţă cu moartea. Motivul ameninţărilor ar fi fost acela că fostul impresar nu achitase integral dobânzile la sumele primite cu împrumut.

În lumea fotbalului, Tudor este cunoscut drept un personaj pe cât de pitoresc, pe atât de controversat.

El şi-a încercat norocul şi ca impresar de fotbalişti, cei mai cunoscuţi sportivi care au avut contracte de reprezentare cu el fiind foştii stelişti Adrian Neaga şi Nicolae Dică. În prezent, nu mai deţine licenţă FIFA pentru această activitate.

Ultimul scandal public în care a fost implicat a fost chiar cu Ana-Maria Prodan. Tonul acuzaţiilor l-a dat "Ciorbă", care a invocat aşa-zise episoade din trecutul Anei-Maria Prodan, schimburile de replici atingând ulterior şi subiectul banilor.

Etichete
Comenteaza