Patronul Fany, eliberat din arest

Patronul Fany, eliberat din arest
Patronul Fany, Ştefan Cadar, va fi eliberat din arestul preventiv.

Patronul Fany, Ştefan Cadar, va fi eliberat din arestul preventiv. Instanţa a respins contestaţia procurorilor la cererea avocaţilor lui Cadar, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

Proprietarul companiei de transport Fany a fost arestat preventiv în 14 martie. A stat 58 de zile după gratii. El urmează să fie eliberat de arestul IPJ Cluj în cursul acestei zile, imediat ce se va redacta minuta şedinţei de judecată.

"Măsurile sunt prevăzute gradual, aşa încât înlocuirea unei măsuri mai grele cu una mai uşoară este un succes. Acum se intră într-o altă etapă, camera preliminară, unde vom studia dosarul şi vom vedea dacă formulăm excepţii. După aceea urmează procesul pe fond", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Călin Budişan, avocatul lui Ştefan Cadar.

Marţi, instanţa va judeca şi contestaţia procurorilor la cerea avocaţilor Oleziei Cadar, soţia lui Ştefan Cadar, de înlocuire a arestului la domiciliu în măsura punerii sub control judiciar.

Din 6 mai, patronii Fany şi directorul de la Direcţia Licenţe din cadrul Autorității Rutiere Române (ARR) Bucureşti au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Cluj. Procurorii fac precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În rechizitoriu se arată că, în perioada octombrie - decembrie 2013, Ştefan Cadar şi soţia sa, Olezia Cadar, i-au oferit, în repetate rânduri, inculpatei Daniela Dobrilă, suma de 10.000 lei şi bunuri (maşină, televizor, mp3 player, 2 laptopuri, boxe audio) în valoare totală de 49.550 lei, din care au remis efectiv bani şi bunuri în valoare totală de 34.550 lei.

În schimbul acestor beneficii, Dobrilă, prin încălcarea atribuţiilor sale de serviciu, trebuia să emită acte şi să furnizeze informaţii, deţinute în virtutea funcţiei de director la Direcţia licenţe şi autorizări ARR Bucureşti, care să permită societăţii Fany să obțină, la licitaţia organizată în noiembrie-decembrie 2013, un număr cât mai mare de trasee de transport persoane.

Ştefan şi Olezia Cadar, proprietarii societății Fany Cluj, sunt cercetaţi pentru dare de mită; spălare de bani; fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi cumpărare de influenţă, în timp ce Daniela Dobrilă, director în ARR, este cercetată sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de luare de mită; folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată; complicitate la spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator.

 

 

Etichete
Comenteaza