Paul Popescu, tânărul din Cluj decedat în avalanșa de la Bâlea Lac a fost pasionat de schi, alpinism și iubea viața. A lăsat în urmă o fetiță

Paul Popescu, tânărul din Cluj decedat în avalanșa de la Bâlea Lac a fost pasionat de schi, alpinism și iubea viața. A lăsat în urmă o fetiță
| Foto: Facebook / RideEffect

Paul Popescu sau "Pogo", cum i se mai spunea, s-a stins din viață în urma avalanșei de la Bâlea. Tânărul salvamontist era pasionat de sporturi precum schi, alpinism și iubea natura.

Pogo s-a stins din viață la doar 33 de ani și a lăsat în urmă o fiică cu care mergea la schi și pe munți.

Într-un interviu acordat în anul 2018 pentru redbull.com, Paul "Pogo" Popescu a fost întrebat cum arată o iarnă pentru el.

"Iarna asta, și încă 100 de ierni de acum încolo, îmi doresc să mă bucur de fiecare zi, fie că sunt singur sau alături de cei dragi, să ajung prin munți în care nu am mai fost, să mă dau pe liniile la care visez și, la final de zi, să mă întorc mereu sănătos acasă. Ceva foarte deosebit anul acesta va fi să schiez împreună cu frumoasa mea fiică care are deja schiulețe și care abia așteaptă să le scoată la zăpadă", a fost răspunsul lui Paul.

Tânărul clujean a învățat să schieze încă de la o vârstă fragedă. Când a fost mic a locuit în Franța o perioadă, unde a și învățat să schieze în stațiuni celebre precum Argentière sau Chamonix.

Paul a fost îndrăgostit de schi și chiar a participat la câteva concursuri. Marea sa bucurie era când pleca "câte o săptămână de la școală, în tabără, la munte, la schi".

Pe lângă schi, Pogo adora alpinismul, iar cel mai frumos și inedit loc, în opinia lui, în care a făcut alpinism a fost în Rezervația Naturală Cheile Turzii.

Reamintim că o avalanşă de mari dimensiuni s-a produs la Bâlea Lac, joi, 15 februarie. În urma acestui eveniment nefericit, un salvamontist clujean a decedat.

Paul era originar din județul Cluj și a făcut pasul spre profesia de salvator montan în cadrul Salvamont Cluj. Ulterior, acesta s-a transferat în urmă cu câtiva ani la Salvamont Sibiu, pentru a lucra în Munți Făgăraș.

"Adio, legenda noastră vie", au transmis cei de la Salvamont-Salvaspeo Cluj.

"Ride in peace. Am urcat cu tine în ultima cabină şi povesteai cum la băieții la care le-a luat avalanşa corturile joi noaptea şi se plângeau că nu mai au unde să doarmă, le-ai spus să fie fericiți că ei au scăpat cu viață şi să se bucure în continuare...", a scris o cunoștință de-a lui Paul pe o rețea de socializare.

Condoleanțe familiei.

CITEȘTE ȘI: Tânărul salvamontist care a murit în avalanşa de la Bâlea Lac era originar din Cluj. Salvamontiștii clujeni: "Adio, legenda noastră vie!"

Comenteaza