Percheziții de amploare în Cluj-Napoca. DIICOT vizează o rețea de distribuție de droguri

Percheziții de amploare în Cluj-Napoca. DIICOT vizează o rețea de distribuție de droguri
| Foto: DIICOT/Poliția Română

Autoritățile din Cluj-Napoca au desfășurat o amplă acțiune de razie, care a condus la dezvăluirea unei rețele de distribuție de droguri și substanțe psihoactive în municipiul Iași.

Conform investigațiilor, un inculpat a ocupat rolul de lider în această rețea, procurând droguri de mare risc de la diferiți furnizori, în special din Cluj-Napoca.

Ulterior, aceste substanțe au fost comercializate preponderent către adolescenți, majoritatea fiind elevi în instituții de învățământ din Iași. Mai mult, unii dintre acești adolescenți au devenit furnizori pentru alți tineri, într-un ciclu periculos al traficului de droguri.

„În data de 21.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară în județele Iași și Cluj,  într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, începând cu anul 2023 pe raza municipiului Iași a acționat o rețea  de distribuție de droguri și substanțe psihoactive, în care rolul de lider a fost deținut de către un inculpat (recidivist, condamnat anterior pentru fapte similare), care s-a aprovizionat cu drogul de mare risc cunoscut sub denumirea generică de cristal (3-CMC), dar și  cu droguri de risc (canabis și ketamină), de la diverși furnizori, în special din municipiul Cluj-Napoca, iar ulterior, prin intermediul altor inculpați (persoane din cercul său apropiat),  le-a comercializat preponderent  către adolescenți, mare parte elevi ai unor instituții de învățământ din municipiul Iași, unii dintre aceștia devenind la rândul lor furnizori pentru alți tineri.

De asemenea, din probatoriul administrat a mai rezultat că liderul  rețelei  a distribuit și comercializat droguri de mare risc  și  cu ocazia unor  evenimente muzicale organizate într-un local public, pe care l-a închiriat pentru o perioadă în cursul anului 2023”, transmite DIICOT.

Comenteaza