Percheziţii în Capitală şi alte 11 judeţe. Procurorii DNA au descins şi la Depoul CFR Cluj-Napoca

Percheziţii în Capitală şi alte 11 judeţe. Procurorii DNA au descins şi la Depoul CFR Cluj-Napoca
Procurorii DNA au descins miercuri dimineaţă în Capitală şi alte 11 judeţe, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție. La Cluj, aceştia efectuează percheziţii la Depoul CFR Cluj, cu privire la acte de corupție efectuate de conducerea SNCFR.

Potrivit unui comunicat remis DNA, "în cursul zilei de 10 decembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 48 locații situate în mun. București și județele: Timiș, Cluj, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova, Arad, Suceava, Galaţi, Iași și Constanța, din care 20 sunt instituţii publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice".

Printre cei vizaţi se află şi directorul de tracţiune din cadrul SNCFR CFR Călători SA, Teodor Alexandru Gavriş, au afirmat surse judiciare. El este bănuit că, în cursul lunii iulie, l-ar fi determinat pe şeful SNTFC -Depoul Cluj să îşi exercite în mod defectuos atribuţiile de serviciu în scopul atribuirii către S.C. ECOMET WEST S.R.L., prin fraudarea procedurilor de achiziţie publică, a unui contract de furnizare produse, producând o pagubă în bugetul persoanei juridice achizitoare, în cuantum de 24.747,65 lei.

În acelaşi dosar, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Titu Bojin, şi consilierul judeţean CJ Timiş Marcel Mihoc sunt bănuiţi de luare de mită şi abuz în serviciu.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Comenteaza