Percheziţii în cinci judeţe la locuinţele unor persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc

Percheziţii în cinci judeţe la locuinţele unor persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc
Un număr de 14 percheziţii au avut loc, miercuri, în judeţele Maramureş, Suceava, Bihor, Vaslui şi Satu Mare, la locuinţele unor persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc, în urma acestora fiind ridicate peste 900 de pastile de ecstasy şi un gram de canabis.

Poliţiştii de la Combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Maramureş au făcut, miercuri, 14 percheziţii domiciliare judeţele Maramureş, Suceava, Bihor, Vaslui şi Satu Mare, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic internaţional de cocaină şi ecstasy, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi introdus droguri în ţară şi le-ar fi distribuit, fie direct, fie prin intermediari.

"Membrii grupării şi-ar fi creat legături bine structurate în mai multe ţări din comunitatea europeană, precum şi în state din America Latină, aderând la activitatea de criminalitate organizată a unor grupări transfrontaliere de trafic internaţional de droguri periculoase", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Procurorii DIICOT Maramureş arată, într-un alt comunicat, că în acest caz sunt cercetaţi Graţian Cosmin Precup şi Cristian Buteanu, pentru trafic de droguri de mare risc, iar Vlăduţ Constantin Bălăuţă, Andrei Mihai Bălăuţă şi Dumitru Răzvan Onciu, pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc în forma introducerii ilegale în ţară.

Precup şi Buteanu sunt acuzaţi că, în perioada martie - iulie, prin intermediul celor doi Bălăuţă şi a lui Onciu, au procurat din străinătate şi au introdus în ţară diverse cantităţi de cocaină şi pastile ecstasy, pe care le-au distribuit fie direct, fie prin intermediari unor consumatori din judeţele Maramureş, Cluj, Bihor, Satu Mare, Suceava.

Procurorii mai susţin că Vlăduţ Constantin Bălăuţă şi Andrei Mihai Bălăuţă au creat legături bine structurate în mai multe state din spaţiul Uniunii Europene şi din America Latină, aderând la activitatea de criminalitate organizată a unor reţele transfrontaliere de trafic internaţional de droguri cu potenţial ridicat de periculozitate.

De asemenea, potrivit procurorilor, Vlăduţ Constantin Bălăuţă şi Andrei Mihai Bălăuţă, alături de Dumitru Răzvan Onciu, au mers în mod regulat în străinătate de unde au procurat cantităţi importante de droguri de mare risc, introducându-le în România fie direct, fie prin diferite persoane interpuse.

Persoanele acuzate în acest caz vindeau minimum 10 grame de cocaină la o singură tranzacţie.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 964 pastile de ecstasy şi un gram de canabis.

De asemenea, mai multe persoane vor fi duse la sediul DIICOT Maramureş, pentru audieri.

 

Comenteaza