Percheziții la Cluj la firme care nu au plătit impozitul pentru 7.000 de salariați

Percheziții la Cluj la firme care nu au plătit impozitul pentru 7.000 de salariați

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Cluj fac în această dimineață e 11 percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj şi una în judeţul Arad într-un dosar penal privind săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală.

Cercetările se fac sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, iar perchezițiile au loc la domiciliile unor persoane şi la societăţile comerciale administrate de acestea.

”Persoanele vizate sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, comise în perioada 2014 – 2020. În fapt, ar fi fost evidențiate în actele contabile şi în alte documente legale, cheltuieli nereale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Totodată, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea în documentele contabile sau în alte documente legale a impozitului pe venit al salariaţilor şi a contribuţiilor sociale, pentru peste 7.000 de angajaţi a 4 socieţăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Arad.

Din cercetări a reieșit și că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Cluj.

În cauză, prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31.000.000 de lei, urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia.

Comenteaza