Percheziţii la Cluj. Poliţiştii vor să destructureze un grup specializat în evaziune fiscală

Percheziţii la Cluj. Poliţiştii vor să destructureze un grup specializat în evaziune fiscală
Poliţiştii din Alba au efectuat miercuri dimineaţa mai multe percheziţii în cinci judeţe din ţară, pentru destructurarea unui grup de zece persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 555.000 de euro prin evaziune fiscală.

Agenţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba și cei din judeţele Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa Năsăud au desfăşurat în total 20 de descinderi, la sediile unor firme și la locuinţele a zece administratori bănuiți de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

"Cei în cauză sunt bănuiți că, în anul 2013, în baza unor documente contabile false, ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, ulterior însuşindu-şi sumele de bani", au transmis reprezentanţii IGPR. 

Documentele false ar fi fost emise în numele unor societăţi comerciale de tip fantomă, iar pentru a da o aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate plăţile ar fi fost efectuate prin virament bancar.

UPDATE 17:00: Potrivit IPJ, în urma celor 20 de percheziţii domiciliare au fost ridicate documente de evidenţă contabilă şi importante sume de bani, iar şapte persoane au fost reţinute, transmite Mediafax.

Cele şapte persoane acuzate de evaziune fiscală urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. În urma percheziţiilor au fost audiate nouă persoane.

Percheziţiile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Comenteaza