Peste 120 de angajaţi ai Poştei Române din Cluj urmează să fie disponibilizaţi VIDEO

Peste 120 de angajaţi ai Poştei Române din Cluj urmează să fie disponibilizaţi VIDEO
Un număr de 122 de angajaţi ai Poştei Române din judeţul Cluj urmează să fie afectaţi de măsurile de disponibilizare colectivă convenite astăzi de conducerile companiei şi sindicate, care vizează un număr total de 3.650 de salariaţi excedentari.

Conducerea Poştei Române a anunţat astăzi că a încheiat negocierile cu sindicatele privind aplicarea normării muncii, părţile convenind asupra a 3.650 de salariaţi, care ar urma să fie concediaţi colectiv.

Potrivit lui Carol Sinka, liderul sindicatului lucrătorilor din Poşta Română de la Cluj, 122 angajaţi ai Poştei din judeţ ar urma să fie afectaţi de măsurile respective.

"Sindicatul a participat la verificarea normării din lunile septembrie şi octombrie 2012 şi s-a constatat că acesta este numărul de angajaţi excedentari. Urmează să discutăm săptămâna viitoare pe tema modului în care vor pleca oamenii", a precizat Sinka.

Potrivit liderului sindical clujean, disponbilizările colective se fac prin plata unor salarii comensatorii,după următoarea schemă: peste 10 ani lucraţi, 10 salarii compensatorii, peste 20 de ani, 20 de salarii, iar peste 30 de ani de muncă, 30 de salarii. Cei care au muncit între 5-10 ani urmează să încaseze 5 salarii compenastorii, iar cei care au lucrat mai până în 5 ani, 3 salarii.

Sumele plătite urmează să fie raportate la salariul de bază şi urmează să fie plătite eşalonat, conform lui Sinka.

 

Etichete
Comenteaza