Peste 24.000 de locuri la universităţile clujene. Vezi care sunt cele mai căutate facultăţi VIDEO

Peste 24.000 de locuri la universităţile clujene. Vezi care sunt cele mai căutate facultăţi VIDEO
Au terminat cu bacalaureatul, iar acum a venit momentul să se gândească la o carieră. Cei mai mulţi tineri se visează prezentatori de televiziune sau îşi doresc să ajungă economişti pentru a avea un salariu cât mai mare. Cele mai căutate facultăţi din Cluj sunt cele care îi pregătesc pe tineri în domenii ca ştiinţe politice, publicitate, jurnalism sau economie.

Anul acesta, universităţile clujene pun la dispoziţia absolvenţior de liceu peste 24000 de locuri bugetate şi cu taxă. Concurenţa cea mai mare este pentru facultăţile din cadrul Universităţii

"Cele mai căutate facultăţi au fost FSPAC cu aproape 8 candidaţi pe un loc, Facultatea de Business cu aproape 6 candidaţi pe un loc şi Facultatea de Drept cu, tot aşa, în jur de 6 candidaţi pe un loc 02:01 MUSCĂ 02:30 Este destul de prematur să ne pronunţăm cu prima zi neîncheiată de înscrieri, dar sunt foarte căutate în continuare", a declarat Laura Irimieş, purtător de cuvânt UBB.

Specializarea jurnalism este una dintre cele mai căutate de tinerii proaspăt ieşiţi de pe băncile liceului.

Cea mai mare facultate din Cluj, cea de ştiinţe economice şi gestiunea afacerilor, aşteaptă aproape 3000 de studenţi noi din toamnă.

Până la sfârşitul lunii iulie tinerii vor afla dacă au fost admişi la facultatea pentru care au aplicat. Cei care nu au reuşit să promoveze bacalaureatul în prima sesiune, dar vor avea succes în cea de-a doua, vor avea şansă să se înscrie la facultate în etapa de admitere din toamnă.

 

Comenteaza