Peste 30 de persoane cu deficienţe de vedere vor pedala în Campionatul Naţional de Ciclism în Tandem, la Cluj

Peste 30 de persoane cu deficienţe de vedere vor pedala în Campionatul Naţional de Ciclism în Tandem, la Cluj
Sursa foto: Facebook/ Tandem Arena

Campionatul va avea loc sâmbătă, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Evenimentul sportiv le oferă persoanelor cu deficienţe de vedere prilejul de a participa la competiţie, propunându-şi totodată să popularizeze sportul pe două roţi în rândul acestora, atât ca activitate recreativă, cât și de performanță.

Cu ocazia zilei mondiale a mobilității persoanelor cu deficiențe de vedere, Clubul Sportiv Tandem Arena și Clubul Sportiv Clujul Pedalează organizează în data de 13 octombrie 2018, la ora 10.00, la Cluj-Napoca, cea de-a treia ediție a Campionatului Național de Ciclism în Tandem.

La competiţia sportivă vor participa 30 de echipaje mixte – pilot văzător, pasager nevăzător sau slab văzător, care provin de la școlile pentru deficienții de vedere din toată țara, dar și echipaje provenite de la Asociația Pontes din Cluj. Piloții bicicletelor tandem sunt persoane recrutate din școlile de nevăzători, dar și voluntari.

”Organizarea Campionatului Național de Ciclism în Tandem este o acțiune firească, după ce, în luna august, am organizat prima școală de vară de ciclism în tandem din România. Este firesc să continuăm să construim momente și contexte în care să aducem împreună persoane cu dizabilități, în special cu deficiențe de vedere, și persoane valide. Știm cât de utile sunt aceste întâlniri pentru ambele categorii de persoane, știm că tinerii și copiii cu deficiențe de vedere apreciază și se bucură de mersul pe bicicleta tandem, iar acest campionat este o dovadă că sportul este un ingredient perfect pentru incluziune”, a declarat Florin Georgescu, Președintele Clubului Sportiv Tandem Arena.

Competiția se adresează cu precădere echipajelor mixte menționate, dar și celor care își doresc să experimenteze pedalatul în tandem alături de prieteni. Înscrierile se pot face pe site-ul Clujul Pedalează.

 ”Suntem foarte apropiați de Liceul Special pentru Deficienții de vedere Cluj Napoca, iar când ne-a contactat Florin de la Asociația Tandem, mi-am dat seama ce oportunitate imensă avem să organizăm un campionat al firescului, al normalului, al incluziunii și acceptării. Suntem conștienți că sunt încă multe lucruri de făcut, dar știm că fiecare pas ne face mai înțelegători și mai buni unii cu alții, indiferent de condiții. Campionatul Național de Ciclism în Tandem este o întrupare a firescului de care avem atâta nevoie”, a declarat Levente Kertesz, Președintele Clubului Sportiv Clujul Pedalează.

În urma implementării etapelor din proiectul Tandem BikeFland, peste 300 de elevi cu deficiențe de vedere, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, din școlile și liceele speciale din România, vor dobândi cunoștințe necesare pentru o viață activă.

Despre Clubul Sportiv Tandem Arena

Clubul Sportiv Tandem Arena a fost înființat în anul 2013, cu scopul de a oferi oportunitatea persoanelor cu dizabilități de a practica activități sportive paralimpice. În cei 5 ani de activitate, Tandem Arena a organizat proiectele precum Sportul pentru toți, School Bikes și Campionatul Național de Tandemuri cu impact în rândul populației cu deficiențe de vedere, cu precădere pentru practicarea pedalatului în tandem și a înotului.

Scopul Clubului Tandem Arena pentru următorii ani este identificarea și pregătirea a cel puțin 2 echipaje de ciclism în tandem, pentru participarea la competițiile premergătoare Jocurilor Paralimpice din anul 2020 de la Tokyo și participarea la această competiție.

Comenteaza