Peste 300 de angajaţi de la Mechel urmează să fie concediaţi VIDEO

Peste 300 de angajaţi de la Mechel urmează să fie concediaţi VIDEO
Peste 300 de angajaţi ai fabricii Mechel de la Câmpia Turzii urmează să fie concediaţi în perioada următoare. Conducerea combinatului metalurgic a trimis o notificare oficială în acest sens către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj.

În aproximativ o lună, disponibilizaţii de la Mechel vor intra în evidenţa AJOFM Cluj ca şi şomeri. Ei pot încerca să ocupe o parte din cele peste 1900 de locuri de muncă disponibile din judeţ.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă recunoaşte că posibilităţile de angajare ale acestor persoane în Câmpia Turzii sunt extrem de reduse. Şansele lor ar putea creşte odată cu demararea unui proiect realizat de un investitor străin.

Sindicaliştii încearcă să obţină pentru cei 300 de oameni beneficii în plus. Contractul colectiv de muncă presupune trei salarii compensatorii în cazul unor disponibilizări colective.

În primăvară, conducerea Mechel a anunţat concedierea în acest an a 800 de angajaţi, din cauza rezultatelor financiare negative ale companiei.

 

Comenteaza