Pista de biciclete între Floreşti şi Cluj, de-a lungul drumului naţional VIDEO

Pista de biciclete între Floreşti şi Cluj, de-a lungul drumului naţional VIDEO
Proiectul de bike-sharing al Primăriilor Cluj, Floreşti şi Apahida a fost modificat pe ultima sută de metri. Pista de biciclete dintre Cluj şi Floreşti va fi construită de-a lungul drumului naţional, şi nu pe o rută ocolitoare, cum era prevăzut iniţial în proiect. Cele două instituţii mai aşteaptză avizele de la Direcţia Regională de Drumuri şi de la Poliţia Rutieră. După finalizarea proiectului, clujenii se vor putea deplasa gratuit cu bicicleta între diverse puncte din cele trei localităţi.

Clujenii care circulă cu bicicleta între municipiu şi comuna Floreşti au motive de bucurie. Reprezentanţii elor două primării au regândit pista de biciclete care urmează să lege cele localităţile. Astfel, aceasta nu va mai trece pe străzi lăturalnice, ci pe lângă DN 1.

"Primaria Floresti a reusit sa rezolve problema de proprietate la marginea drumului national astfel incat proiectul va fi implementat imbunatatit fata de momentul cand a fost scris cu o pista care va continua spre Floresti in paralel cu circulatia rutiera lucru mult mai usor pentru utilizatori si solicitat de catre locuitorii comunei Floresti", a precizat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

"Proiectul initial a fost facut in pripa si nu s-a tinut cont de aspecte ce urmau sa se intample pe raza Florestiului", a menţionat primarul comunei Floreşti, Horea Şulea.

Noua rută scurtează distanţa pe care o vor avea de parcurs bicicliştii.

Bicicliştii spun că acum circulă cu dificultate între Cluj-Napoca şi Floreşti.

"Este o circulatie in special dimineata de la 7 pana la 9 de nu incapi. Este foarte bine gandita treaba cu pista de biciclete", a precizat un biciclist.

Pista de biciclete nu va străbate toată comuna pe lângă drumul naţional.

Pista va merge de-a lungul drumului national pana la strada Plopilor din Floresti, unde va continua pe alte strazi din comuna.

Primarul din Floreşti spune că bicicliştii vor fi protejaţi de maşini.

"Proiectul va fi conform. Va fi bine delimitat de partea carosabila prin borduri, chiar si banda metalica de protectie a celor care vor fi pe aceste piste de biciclete", a specificat Hora Şulea.

Autorităţile locale aşteaptă acum avizele de la Direcţia de Drumuri şi de la Poliţia Rutieră. Proiectul de bike-sharing este finanţat din fonduri europene şi are valoarea de 12 milioane de lei. Au fost montate deja primele staţii, însă nu acestea au fost dotate cu biciclete.

Reporter: Alin GOLBAN

Imagine: Călin FEDELEŞ

 

Comenteaza