Politehniştii, pe locul doi în Europa

Politehniştii, pe locul doi în Europa
Studenţii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), în top 3 cei mai buni din Europa. O echipă de studenţi e a doua cea mai bună din Europa, la concursul Digilent, derulat în 18-19 mai la Cluj-Napoca. Studenţii clujeni au fost surclasaţi de echipa Universităţi Debrecen, Ungaria şi au fost urmaţi pe podium de echipa Universităţii din Zürich, Elveţia.

Studenţii clujeni au intrat în competiţia europeană alături de alte 38 de echipe din România, Anglia, Turcia, Ungaria, Germania, Elveţia şi Estonia.

"Scopul concursului a fost a de a încuraja creativitatea, simţul practic şi originalitatea studenţilor, mobilizarea lor în realizarea unor proiecte de complexitate ridicată. Studenţii înscrişi au primit gratuit platformele hardware şi au dezvoltat proiecte proprii pe care le-au prezentat în faza finală. Proiectele susţinute au avut un grad de complexitate ridicat şi au demonstrat imaginaţia, cunostinţele şi abilităţile de comunicare ale studenţilor", au arătat organizatorii competiţiei. Competiţia Digilent Design Contest a fost organizată de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul UTCN, în parteneriat cu firmele Digilent Inc. (Pullman, WA, SUA) şi Digilent RO (Cluj-Napoca, Romania).

Comenteaza