Poliţiştii din comune consumă degeaba o bună parte din benzină pe drumul spre pompă. Vezi motivul VIDEO

Poliţiştii din comune consumă degeaba o bună parte din benzină pe drumul spre pompă. Vezi motivul VIDEO
Reprezentanţii Ministerului de Interne spun că sunt la curent cu problema şi caută soluţii, dar nu au putut preciza când va fi rezolvată.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a încheiat un contract cu LukOil pentru alimentarea maşinilor de poliţie. Cum în zonele rurale staţiile de benzină sunt puţine, poliţiştii de la posturile comunale trebuie să străbată zeci de kilometri până în cea mai apropiată localitatea pentru a face plinul.

De exemplu, agenţii de la postul de poliţie din Măguri Răcătău au de străbătut peste 40 de kilometri până în Cluj, unde se află cea mai apropiată pompă de unde îşi pot alimenta maşinile. Dus-întors aceasta înseamnă aproape 100 de kilometri şi în jur de 10 litri de benzină consumaţi numai pe drumul spre staţia de carburanţi, adică un sfert din capacitatea rezervorului.

"Avem distanţe de peste 40 de kilometri, asta numai dus. Dus-întors ar echivala cu activitatea de patrulare pe undeva la cinci-şase zile a poliţiştilor. Vă daţi seama că trebuie să facă economie în zilele care au mai rămas până la următorul plin. Şi de multe ori preferă să nu mai facă decât deplasările strict necesare", spune preşedintele sindicatului ProLex, Vasile Lincu.

Mai mult chiar, poliţiştii sunt mustraţi dacă depăşesc consumul lunar. Problema a fost ridicată la discuţiile dintre sindicate şi reprezentaţii ministerului de interne. "Această problemă a fost sesizată de noi la nivelul ministerului şi adjunctul inspectoratului general al poliţiei române ne-a confirmat că problema este reală şi este cunoscută. Acum fac demersuri să încheie contracte şi cu alte societăţi care comercializează produse petroliere", spune Lincu.

Deocamdată nu se ştie data exactă la care se vor semna aceste contracte, însă până atunci Poliţia Română va pierde în continuare bani pentru deplasările către şi de la pompele de benzină.

Comenteaza