Poliţistul Sever Legian va protesta în faţa Ministerului de Interne

Poliţistul Sever Legian va protesta în faţa Ministerului de Interne
Poliţistul clujean Sever Legian va protesta în faţa Ministerului Administraţiei şi Internelor, începând de marţi, în speranţa că vor fi auzite nemulţumirile lui. Săptămâna trecută, Legian a intrat în greva foamei, după ce a pierdut un proces cu IPJ Cluj.

După o săptămână în care a protestat în faţa Judecătoriei Cluj-Napoca şi în faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, poliţistul Sever Legian a luat decizia de a merge la Bucureşti, pentru a-şi spune păsul în faţa Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). „Luni voi protesta în faţa IPJ, iar seara voi pleca spre Bucureşti pentru că aici nimeni nu mă ascultă. Am fost la Bucureşti, înainte de a intra în greva foamei, la şefii de la Poliţia Transporturi Feroviare, şi mi-au spus că încearcă să mă ajute. Apoi am primit răspunsul prin care mă înştiinţau că nu pot să facă nimic pentru mine. Nu vin de la Bucureşti până nu mă fac auzit. Voi dormi în faţa MAI, voi sta acolo zi şi noapte", a declarat Sever Legian pentru ZIUA de CLUJ.

Sever Legian a fost lovit cu un cuţit în braţ în cursul anului 2009, de sirianul Khairat Chikhess când s-a dus, fiind de serviciu, la cererea unui executor judecătoresc, la firma acestuia. Executorul urma să ridice de la atelierul de vulcanizare al sirianului câteva utilaje luate în leasing, pe care acesta nu le plătise. La faţa locului se afla şi directorul firmei de leasing, pe care sirianul l-a atacat cu un cuţit. Intervenind, poliţistul a devenit victimă a ultrajului. Plângerea lui Sever Legian a stat în sertarele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj timp de doi ani, sirianul fiind trimis în judecată abia după ce Legian a intrat în greva foamei şi cazul a devenit public.

Poliţistul l-a acuzat pe superiorul său, comisarul şef Liviu Crişan, fost şef al Secţiei 1 Poliţie, că încearcă să muşamalizeze cazul datorită relaţiei de prietenie pe care o are cu sirianul. Într-un final, Legian a câştigat procesul de ultraj, iar Khairat Chikhess a fost condamnat în 2012, definitiv, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, precum şi la despăgubiri în valoare de 15.000 de lei în favoarea poliţistului. Însă, Legian nu a reuşit să obţină daune din partea infractorului întrucât acesta nu avea nici un bun pe numele său şi nu a putut fi executat silit. În consecinţă, poliţistul a deschis un proces prin care solicita despăgubiri de 20.000 de lei de la IPJ Cluj şi i-a acuzat pe şefii săi de comportament abuziv. De curând, Judecătoria Cluj-Napoca i-a respins cererea.

 

Etichete
Comenteaza