Foto Pompier clujean care a participat la salvarea victimelor cutremurului din Turcia, decorat de președintele Klaus Iohannis

Pompier clujean care a participat la salvarea victimelor cutremurului din Turcia, decorat de președintele Klaus Iohannis
| Foto: Facebook / ISU Cluj

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a răsplătit cu medialii pe eroii români care au contribuit la eforturile salvatorilor după cutremurul cumplit care a lovit Turcia. Printre cei decorați se află clujeanul Rareș Urs.

Plutonierul adjutant Rareș Urs, de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca, se numără printre persoanele decorate de președintele țării. Rareș, împreună cu câinele său Max, s-a oferit voluntar să plece în Turcia alături de Asociația Câini de Salvare Transilvania, pentru a-i ajuta pe oamenii prinși sub dărâmăturile provocate de cutremur. 

Rareș Urs este un adevărat erou, nu doar pentru clujeni, ci și pentru persoanele lovite de cutremurul din Turcia, iar gestul lui este cu atât mai nobil pentru că a ales să plece într-o misiune de salvare la mii de kilometri distanța de casă și în timpul său liber.

Un pompier clujean fost decorat de președintele Klaus Iohannis pentru eroismul de care a dat dovadă

„Emoționantă întâlnirea cu militarii, pompierii, medicii, asistenții și voluntarii care s-au mobilizat exemplar să îi ajute pe cei loviți de devastatorul cutremur care a răpit zeci de mii de vieți în Turcia și în Siria. I-am invitat la Palatul Cotroceni pe cei care, sfidând pericolul, au lucrat neîncetat și contra cronometru, cu speranța că sub dărâmături vor găsi supraviețuitori.

O prezență specială, de care ne-am bucurat la ceremonia de decorare de astăzi, a fost cea a câinilor-eroi, antrenați pentru astfel de misiuni dificile”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, nu au întârziat să apară urările de la colegii lui Rareș de la ISU Cluj care au transmis un mesaj pentru acesta:

„Suntem mândri de colegul nostru, plutonier adjutant Rareș Urs, de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca! Acesta a fost decorat cu ocazia Zilei Protecției Civile de către Președintele României, Klaus Werner Iohannis, pentru devotamentul și curajul dovedite pe timpul misiunii din Turcia! Rareș a plecat voluntar în Turcia alături de Asociația Câini de Salvare Transilvania. În dificila misiune, Rareș a fost însoțit de câinele său, Max. Felicitări tuturor!”, a scris ISU Cluj pe Facebook.

Comenteaza