Precizările lui Rareş Bogdan: filele uitate de Băsescu nu erau secrete

Precizările lui Rareş Bogdan: filele uitate de Băsescu nu erau secrete
Moderatorul emisiunii "Jocuri de Putere", jurnalistul Rareş Bogdan, a ţinut să facă unele precizări legate de filele din dosarul roşu uitate de preşedintele Traian Băsescu în platoul televiziunii după deconspirarea premierului ca fiind un fost ofiţer acoperit SIE.

Într-un interviu acordat pentru ZIUA de CLUJ, Rareş Bogdan a afirmat că preşedintele şi-a uitat n studioul Realitatea câteva file din dosarul roşu în care a adus documentele pe care le-aţi văzut în direct.

El a precizat că nu le-a citit, ba, mai mult, le-a trimis înapoi preşedintelui chiar în acea noapte, pa la ora 01:00. În cazul în care filele ar fi conţinut documente secrete, președintele cădea sub incidența legii 182 din 2002, legată de scurgerea de informaţii şi i se retrăgea autorizaţia de securitate. Ca urmare, pierdea accesul la documente secrete, lucru ce l-ar fi forţat să demisioneze, scrie DC NEWS.

Contactat de jurnalişti, Rareş Bogdan a ţinut să precizeze că filele uitate erau cele nesecrete, prezentate de altfel şi în timpul emisiunii.

"Au fost filele pe care le-am prezentat, cele din mâna mea, și le-am dat cam după zece minute. Emisiunea s-a terminat la și 22, am stat cam opt minute, pe la unu fără un sfert le-am dat. La mine erau filele nesecrete, alea pe care le-am și arătat. Nu erau foile secrete, erau cele nesecrete. I le-am și înapoiat", a declarat el.

Totodată, a precizat că singurul mod de a-l învinge pe preşedinte ar fi soaterea sa din scena politică. "Eu, pe Traian Băsescu, îl urăsc de vreo nouă ani, cred că am scris 700 de editoriale împotriva lui, dar nu putem să-l învingem așa. Să-l batem cum trebuie, să-l scoatem din viața politică cum trebuie, e vulpe bătrână", a adăugat Rareş Bogdan.

Comenteaza