Premii modeste la o categorie a galei "Zece pentru Cluj". "Dezamăgirea a fost fantastică"

Premii modeste la o categorie a galei
Mama unuia dintre copiii premiaţi ieri la gala "Zece pentru Cluj" este dezamăgită de valoarea premiului la categoria "Arte" - un chilot şi un maieu - şi spune că elevii de la această secţiune au fost discriminaţi faţă de restul categoriilor, cu premii mai consistente.

Dana Topan, părintele unuia dintre copiiii premiaţi, spune că este supărată şi indignată pentru că premiile sunt inferioare celorlalte categorii. "La categoria Arte, unde mereu sunt defavorizaţi copiii, au sponsorizat cei de la Jolidon. Nu am nimic împotriva nimănui, dar copiii au primit câte o plăsuţă în care se afla un chiloţel şi un maieu. Dezamăgirea a fost fantastică pentru aceşti copii, pentru că alţii au luat cecuri de sute de euro, telefoane sau premii consistente. Ce dar e acela, un chiloţel şi un maieu? Le cumpără părinţii. Mi s-a părut discriminator pentru copiii de la categoria Arte, care include şi ansamblurile", spune ea. "Primăria ar fi putut să-şi dea mai mult interesul, să echilibreze situaţia între premianţi", a conchis Topan.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, spune că gala a fost organizată într-un timp "foarte scurt". "A veni în parteneriat cu primăria acum trei săptămâni nu era o idee bună pentru o companie privată. Iniţial am vrut să n-o facem deloc, dar copiii nu au nicio vină", a spus ea. Buzatu arată că, la nivel total, Jolidon a oferit cel mai consistent buget pentru premii, "dar a premiat în jur de 130 de copii, iar individual premiile au valori mult mai mici decât un singur premiu. Timpul fizic nu ne-a permis să găsim alte premii pentru ei, dar gala trebuia ţinută". Gala a fost organizată în patru zile.

Comenteaza