Foto Președintele Iranului a murit. Şedinţă de urgenţă la Teheran

Președintele Iranului a murit. Şedinţă de urgenţă la Teheran
| Foto: colaj foto: NBC News / https://www.hindustantimes.com - Wreckage of Ebrahim Raisi's helicopter crash site

În urma accidentului de elicopter președintele Iranului Ebrahim Raisi și ministrul de externe au murit, a transmis luni dimineaţa televiziunea de stat iraniană, scrie The Guardian. 

Un elicopter al preşedinţiei Iranului a fost implicat duminică într-un accident în nord-vestul ţării. Televiziunea de stat iraniană făcut publică o captură de ecran din înregistrările video din interiorul elicopterului înainte ca acesta să se prăbușească, în care apar președintele Ebrahim Raisi cu ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian.
Președintele Iranului a murit. Şedinţă de urgenţă la Teheran
@IRINN/AFP via Getty Images

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi ministrul său de externe, Hossein Amirabdollahian, şi-au pierdut viaţa în prăbuşirea elicopterului care îi transporta, într-o zonă muntoasă şi pe o vreme foarte rece, a declarat luni un oficial iranian, după ce echipe de căutare au localizat epava aparatului de zbor în provincia Azerbaidjanul de Est, informează Reuters, într-o preluare Agerpres

"Preşedintele Raisi, ministrul de externe şi toţi pasagerii din elicopter au fost ucişi în prăbuşire", a declarat pentru Reuters un înalt oficial iranian, sub rezerva anonimatului din cauza sensibilităţii subiectului.

Şi televiziunea de stat a Iranului a confirmat decesele preşedintelui şi ministrului de externe iranian. Acelaşi lucru l-a făcut şi agenţia de presă iraniană Mehr, care a relatat că "toţi pasagerii elicopterului care îi transporta pe preşedintele iranian şi ministrul de externe au devenit martiri".

Postul de televiziune de stat a difuzat imagini de la locul accidentului unde se putea observa cum elicopterul s-a izbit de un vârf de munte, fără să existe însă declaraţii oficiale privind cauza prăbuşirii. Agenţia de presă de stat IRNA a transmis că Raisi zbura cu un elicopter de fabricaţie americană Bell 212.

La Teheran urmează o şedinţă de urgenţă pentru a fi desemnaţi cei care vor prelua atribuţiile oamenilor de stat decedaţi în accident. 

Comenteaza