Primarul Clujului, audiat la DNA. Ce declaraţii a făcut

Primarul Clujului, audiat la DNA. Ce declaraţii a făcut
Primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, a ajuns miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind audiat ca martor.

Audierile au avut loc într-un dosar în care există suspiciuni de corupţie privind nişte retrocedări ilegale făcute de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). La intrarea în sediul DNA, edilul Clujului a declarat că nu are emoţii, deoarece nu are motive pentru acest lucru.

"Am fost invitat în calitate de martor probabil într-un dosar de cercetare, nu ştiu despre ce este vorba. Nu am emoţii că nu am de ce, nu am nimic de ascuns", a afirmat el, la intrarea în sediu.

Anchetatorii anticorupţie verifică dacă membrii comisiei centrale pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul ANRP au fost propuși și numiți în mod ilegal. În acest dosar au mai fost audiați ca martori doi foști miniștri ai Finanțelor, Gheorghe Pogea și Sebastian Vlădescu, şi fostul șef de la Justiție, Cătălin Predoiu.

Fostul prim-ministru a ieşit de la audieri după mai bine de două ore. La plecarea de la sediul DNA, a declarat că a vorbit despre procedura de organizare a guvernului în baza legii nr. 90/2001.

"Am prezentat detalii care vizează relaţia guvernului cu ministerele şi procedurile de desemnare în diverse comitete în care ministerele, respectiv Guvernul, are reprezentanţi. Apreciez faptul că procurorul de caz a avut toată disponibilitatea de a afla, a asculta, toate procedurile care ţin de asta", a declarat el. Edilul Clujului a susţinut că nu poate da mai multe detalii întrucât ancheta este în derulare. 

La final, Boc a promovat principalele evenimente ce vor avea loc în perioada următoare în municipiul pe care îl conduce, printre care a menţionat Festivalul Untold din această vară, meciul din barajul Fed Cup dintre România şi Germania, din aprilie, Campionatul European de Baschet şi Campionatul European de Gimnastică, ambele din 2017. 

Comenteaza