Profesor de filosofie la UBB, ambasador al României în Senegal

Profesor de filosofie la UBB, ambasador al României în Senegal
Ambasada României în Senegal, care acoperă şi relaţia cu Republica Mali, Republica Guineea, Statul Burkina Faso, Republica Gambia, Republica Guinnea-Bissau, Republica Coasta de Fildeş şi Republica Capului Verde, va fi în curând preluată de Ciprian Mihali, titular al cursurilor de filosofie la Universitatea "Babeş-Bolyai".

Mihali a primit deja aviz favorabil din partea comisiilor de politică externă ale Parlamentului pentru funcţia de ambasador, în pofida lipsei de experienţă diplomatică - el este titular al cursurilor de filosofia secolului XX, Postmodernism la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj, informează Mediafax.

"Voi prelua noul post în următoarele câteva săptămâni, sunt câteva proceduri tehnice de rezolvat până atunci. Altfel, audierea a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie, decretul a fost semnat de preşedintele Traian Băsescu în 16 ianuarie iar între timp s-au obţinut şi scrisorile de agrement", a explicat Mihali pentru ziuadecj.ro.

Întrebat ce îl recomandă în funcţie având în vedere lipsa de experienţă în diplomaţie, profesorul clujean spune că nu a ajuns în acest post "datorită susţinerii unei forţe politice".

"Am experienţă în relaţii internaţionale - am lucrat şapte ani pentru agenţia universitară a francofoniei, cu zeci de misiuni, dintre care 16 în Africa, pe relaţii academice am fost şi în Senegal, unde am pregătit un master. Am lucrat în cadrul Agenţiei Universitare a Francofoniei în drept internaţional şi relaţii internaţionale şi am participat la crearea unor mastere internaţionale la Dakkar și în Madagascar. Am fost expert în Africa de Sud, în Tunisia şi Egipt, în Iran şi ar fi fost şi altele, dar n-a mai fost timp", a spus el.

Vezi aici cine este Ciprian Mihali

Comenteaza