Profesorul de la Colegiul Sf. Sava, acuzat de viol şi agresiune sexuală, este la spital în stare gravă după ce ar fi inghiţit o cantitate mare de medicamente

Profesorul de la Colegiul Sf. Sava, acuzat de viol şi agresiune sexuală, este la spital în stare gravă după ce ar fi inghiţit o cantitate mare de medicamente

Un profesor de la Colegiul Național "Sfântul Sava" din București, în vârstă de 51 de ani, acuzat de comiterea infracțiunilor de viol și agresiune sexuală împotriva a doi minori, a ajuns la spital după ce ar fi ingerat o cantitate semnificativă de medicamente, inclusiv Xanax, antibiotice și antiinflamatoare.

Incidentul s-a produs în contextul anchetei deschise de polițiști, care urmează să discute cu soția acestuia și să efectueze percheziții la domiciliul său.

Pe 25 iulie 2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au inițiat urmărirea penală împotriva bărbatului, acuzat de violarea unui minor de 17 ani, pe 2 iunie 2021, și de comiterea unor acte de natură sexuală asupra unui alt minor de 16 ani, pe 17 decembrie 2021. Profesorul ar fi abuzat de poziția sa de autoritate în relație cu victimele, folosindu-se de încrederea pe care acestea o aveau în el, conform News.ro.

În ciuda gravității acuzațiilor, Judecătoria Sectorului 3 a decis să respingă cererea de arestare preventivă, optând în schimb pentru măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, până pe 22 septembrie 2024.

În această perioadă, profesorul are obligația de a se prezenta la organele de anchetă ori de câte ori este solicitat, de a nu părăsi țara fără permisiunea instanței și de a nu contacta victimele direct sau indirect.

Ministerul Educației a reacționat la aceste evenimente, subliniind că instituția are toleranță zero față de orice abatere de la normele legale și etice, precum și față de orice formă de abuz.

Totodată, au precizat că, în conformitate cu legea, profesorul nu va mai desfășura activități didactice pe durata desfășurării cercetărilor penale.

CITEȘTE ȘI: Profesor, cercetat pentru viol săvârșit asupra unui minor și agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor

Comenteaza