Propunerea ca persoanele bolnave să nu mai poată călători cu trenul. Grindeanu: ''Mi se pare corect''

Propunerea ca persoanele bolnave să nu mai poată călători cu trenul. Grindeanu: ''Mi se pare corect''

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, miercuri, că propunerea ca persoanele bolnave să nu mai poată călători cu trenul ”nu este o invenţie”, nici a CFR, nici a ministerului, ci este o reglementare europeană care i se pare de bun simţ. La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că ”asta nu înseamnă că opreşte cineva trenul să-l lase pe om în câmp”.

Sorin Grindeanu a fost întrebat, miercuri, despre modificarea Regulamentului privind transportul pe căile ferate din România.

”E o reglementare europeană. Este o reglementare pusă în dezbatere publică şi este foarte bine că se creează aceste debateri, până la urmă ăsta este rostul. Nu e un lucru inventat de CFR sau de minister”, a afirmat Grindeanu.

Întrebat cine va face triajul persoanelor bolnave, Grindeanu a explicat: ”Probabil că toate normele de aplicare probabil că vor veni în perioada următoare. Nu e invenţia celor de la CFR Călători”.

 
”Să ştiţi că mi se pare corect (...) E o reglementare de bun simţ. Dacă ai o boală super conagioasă poţi să o împrăşti la toată lumea”, a mai declarat ministrul.

Prezent la conferinţa de presă, premierul Marcel Ciolacu a intervenit: ”Asta nu înseamnă că opreşte cineva trenul să-l lase pe om în câmp”.

Ministerul Transporturilor propune modificarea unui alineat din Regulamentul privind transportul pe căile ferate din România, iar ”persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalţi călători” nu vor mai putea călători cu trenul. O prevedere similară este în vigoare în prezent, însă persoanele bolnave puteau călători dacă plăteau rezervarea întregului compartiment.

CFR a precizat, marţi, că noua prevedere ţine cont de reglementările europene şi se va aplica de către toţi operatorii de transport pe calea ferată.

Comenteaza