Protest pe "Drumul groazei". "De ce nu l-aţi adus pe Uioreanu aici, că el ne-o luat banii"

Protest pe
După cum anunţau marţi, locuitorii din Fizeşu Gherlii au blocat astăzi centrul satului, nemulţumiţi de starea dezastruoasă a şoselei, pe care au numit-o „Drumul groazei".

Peste 100 de localnici au ieşit în stradă, înarmaţi cu bannere şi pancarte, neîncrezători în promisiunile autorităţilor de a reabilita şi moderniza drumul judeţean 109C Gherla-Fizeşu Gherlii-Ţaga.

Revolta oamenilor care, deşi aveau aprobare pentru a se manifesta în faţa Primăriei, au ales să blocheze centrul localităţii, a fost exprimată atât verbal, cât şi în mod pasiv-agresiv, prin pancartele aduse cu ei. "Mulţumim Consiliului Judeţean că ne-a reabilitat drumul: ruşine, ruşine, ruşine!", "De ce nu l-aţi adus pe Uioreanu aici, că el ne-o luat banii", "Drumul terorii, aici sunt banii noştri!", "Mulţumim Guvernului pentru sprijin", "Ne distrugeţi casele, aţi distrus şase comune cu 52 de sate, vă mulţumim", au fost doar câteva din mesajele exprimate de aceştia. 

Intervenţia jandarmilor, care au încercat să convingă mulţimea să se mute în faţa Primăriei, după cum aveau aprobare, a fost fără succes. Spiritele încinse au fost totuşi calmate de consilierul Mihai Seplecan, care, printr-un megafon primit la faţa locului, le-a explicat localnicilor că au început lucrările la capătul dinspre Gherla al satului, unde se acoperă întâi gropile cu piatră, urmând ca, după aceea, să se toarne 20 de cm de reciclat.

La un moment dat a apărut şi vicepreşedintele cu atribuţii delegate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, care le-a promis că drumul va fi asfaltat până la sfârşitul lunii august.

Oamenii sunt în continuare destul de neîncrezători, nemulţumiţi de acţiunile de până acum ale autorităţilor.

 

Comenteaza