Protest spontan la Protecţia Consumatorilor

Protest spontan la Protecţia Consumatorilor
Membrii sindicatului din Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Cluj au organizat marţi, între orele 12:00 şi 13:00, un protest spontan în cadrul instituţiei.

Sindicaliştii spun că prin acest protest spontan vor să atragă atenţia asupra „salarizării inacceptabil de mici a funcţionarilor publici din cadrul instituţiei şi a discordanţelor extrem de mari pe plan salarial care există între aceştia şi ceilalţi funcţionari cu atribuţii similare".

Nemulţumirea reprezentanţilor CRPC vine în contextul în care în aceste zile se ia în discuţie o eventuală aliniere a salariilor funcţionarilor din Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor cu cele ale funcţionarilor publici din alte instituţii cu atribuţii similare.

Sindicaliştii susţin că protestul nu a perturbat activitatea instituţiei, dar cu toate acestea afirmă că îşi cer scuze consumatorilor pentru situaţia creată. Aceştia ameninţă că, dacă semnalul de alarmă pe care îl trag, nu va avea nici un efect, vor urma alte manifestări de protest, mult mai ample. Acţiuni similare au mai avut loc în judeţele Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud.

 

Comenteaza