Protest tacit al revoluţionarilor clujeni, la comemorarea eroilor din 1989 FOTO / VIDEO

Protest tacit al revoluţionarilor clujeni, la comemorarea eroilor din 1989 FOTO / VIDEO
Reprezentanţii asociaţiilor de revoluţionari care au participat astăzi la comemorarea eroilor revoluţiei din 1989 de la Cluj au purtat însemne de protest faţă de nerespectarea prevederilor legii care oferă drepturi celor care au contribuit la Revoluţie.

Membrii asociaţiilor de revoluţionari au purtat banderole albe, cu însemnul tricolor, în semn de protest faţă de nerespectarea Legii 341/2004 - a recunostinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989. Conform moderatorului evenimentului, care a explicat de altfel însemnătatea purtării banderolelor respective, protestul vizează respectarea legii în ansamblul ei.

Evenimentul de comemorare al eroilor revoluţiei de la Cluj a inclus o ceremonie religioasă, oficiată de mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, o depunerea de coroane şi defilarea gărzii de onoare.

„Oamenii aceştia care au murit la Revoluţie şi-au pus sufletul pentru semenii lor. Din păcate, parcă odată cu trecerea anilor amintirea lor se stinge. Sentimentul recunoştinţei este pe care îl cultivă oamenii cu o ţinută morală deosebită. Le manifestăm recunoştinţa noastră eroilor din 1989, care şi-au dat viaţa pentru libertate. Veşnică să le fie pomenirea", a transmis mitropolitul Andrei, la finalul ceremoniei religioase.

La evenimentul de astăzi au fost prezenţi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, numeroşi alţi reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice clujene, reprezentanţii ai mai multor asociaţii de revoluţionari, rude ale eroilor martiri din decembrie 1989 de la Cluj.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, în aplauzele audienţei.

Comenteaza