Raed Arafat: Peste o sută de ambulanţe SMURD, inclusiv de la Cluj, vor fi dotate cu sistem video de transmitere date VIDEO

Raed Arafat: Peste o sută de ambulanţe SMURD, inclusiv de la Cluj, vor fi dotate cu sistem video de transmitere date VIDEO
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, miercuri, că până la sfârşitul lunii noiembrie o sută de ambulanţe SMURD din România vor fi dotate cu sistem video de transmitere a datelor pacienţilor, care are rolul de a creşte calitatea îngrijirii acestora.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, la Cluj-Napoca, la un eveniment organizat de o companie de telefonie mobilă, că sistemul video va fi instalat pe maşini SMURD din judeţele Mureş, Cluj şi din Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sistemul de transmisie video de pe ambulanţe începe să fie instalat pe primele maşini SMURD în judeţul Mureş. Şi judeţul Cluj este cuprins. Vorbim de o sută de ambulanţe SMURD care vor avea sistemul video până la sfârşitul lunii noiembrie. Camerele şi echipamentele au sosit deja. E vorba doar de instalare şi instruire. Şi la Cluj vor fi dotate toate echipajele de prim-ajutor şi în Bucureşti, cam 20 de maşini care funcţionează acum. Este un sistem pentru SMURD care creşte calitatea îngrijirii pacientului şi îi oferă o siguranţă mai mare, poate fi mai repede consultat de un medic la distanţă", a spus Raed Arafat.

El a afirmat că sistemul video este o etapă nouă a sistemului de telemedicină care a început în anul 2003, în parteneriat cu o companie de telefonie mobilă.

"Pornim acum cu o nouă etapă, un sistem de televideo, de transmisie video de pe ambulanţe. Sistemul de telemedicină înseamnă să transmiţi toate datele pacientului de la un echipaj către un spital sau de la un spital către alt spital, către cineva care îţi poate da informaţii în plus sau să îţi dea indicaţii ce să faci. Telemedicina permite transmiterea datelor medicale, inclusiv imagini, la spital, unde un medic poate să ia decizii şi poate da indicaţii", a explicat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Raed Arafat a prezentat sistemul de telemedicină în cadrul unui eveniment organizat la Cluj-Napoca de o companie de telefonie mobilă care colaborează cu SMURD.

Comenteaza