RĂZBOI ÎN SIRIA. România se poziționează de partea aliaților

RĂZBOI ÎN SIRIA. România se poziționează de partea aliaților

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă ferm utilizarea armelor chimice în orice circumstanţe, în orice împrejurare, comiterea unor asemenea acte neavând nicio justificare, şi pledează pentru tragerea la răspundere, în urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act.

"Rapoartele îngrijorătoare privind un atac cu arme chimice la 7 aprilie 2018, împotriva populaţiei din localitatea Douma din Siria, trebuie investigate de urgenţă, de o manieră independentă şi imparţială. MAE pledează pentru tragerea la răspundere, în urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act", potrivit MAE.

Instituția susține că acţiunea întreprinsă de SUA, Marea Britanie şi Franţa, pe 14 aprilie e o reacţie fermă la atrocităţile soldate cu numeroase victime în rândul populaţiei civile din Douma.

"România este solidară cu aliaţii şi partenerii săi strategici. MAE reafirmă necesitatea soluţionării conflictului din Siria, care a provocat suferinţă populaţiei siriene. Consideră esenţial ca toate părţile implicate în dosarul sirian să continue să sprijine activ demersurile ONU destinate încheierii acestei crize, pe baza rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, în special a Rezoluţiei 2254/2015 şi a Comunicatului de la Geneva (2012)", arată MAE. 

O alianţă formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă, un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc.

Anunţul bombardamentului a venit de la Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor bombardamente punctuale asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale "dictatorului" Bashar al-Assad.

Comenteaza