Razie fulger a polițiștilor clujeni pe drumuri. Au împărțit zeci de amenzi și au lăsat mulți șoferi fără permis

Razie fulger a polițiștilor clujeni pe drumuri. Au împărțit zeci de amenzi și au lăsat mulți șoferi fără permis

Mai mult de 100 de mașini au fost oprite pentru verificări de către polțiștii clujeni în doar câteva ore la Huedin și în comuna Frata. S-a lăsat cu amenzi și cu luări de permis.

În data de 21 ianuarie a.c., în intervalul orar 20.00 – 22.00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au derulat o acțiune pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere negative, dar și în scopul creșterii vizibilității elementului polițienesc.

La activitate au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, transporturi feroviare, dar și jandarmi.

În cadrul activității au fost legitimate aproximativ 60 de persoane, controlate peste 40 de autovehicule, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 9.000 de lei.

Polițiștii au dispus reținerea a 8 permise de conducere, 4 dintre acestea fiind pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, în cazul a 4 conducători auto au fost dispusă reținerea certificatului de înmatriculare.

De asemenea, în data de 21 ianuarie a.c., în intervalul orar 13.00 – 17.00, polițiștii Secției 4  Poliție Rurală Câmpia Turzii au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă în comuna Frata, cu scopul de a preveni accidentele rutiere cauzate de nerespectarea prevederilor legale, precum și pentru a combate orice fapte antisociale.

În cadrul activității au fost legitimate 61 de persoane, controlate 53 de autovehicule, fiind aplicate un număr de 16 sancțiuni contravenționale.

De asemenea, polițiștii au reținut 3 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului a conduce și au constatat o infracțiune de conducere sub influența alcoolului.

Astfel, în jurul orei 14.15, polițiștii au oprit în trafic, pe DC51, în localitatea Frata, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 0,58 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comenteaza