Record de înscrieri la clasa zero la Cluj VIDEO

Record de înscrieri la clasa zero la Cluj VIDEO
Record de înscrieri în clasa zero la Cluj. Aproape 2.000 de copii în vârstă de şase ani au fost înscrişi în clasa pregătitoare în această săptămână. Inspectoratul Şcolar Cluj a estimat că, în total, 5.300 de copii clujeni vor intra în clasa zero la toamnă, odată cu începutul anului şcolar 2013-2014.

40% dintre copiii clujeni de şase ani au fost înscrişi deja de poărinţi în clasa pregătitoare. Şi asta doar în primele trei zile de înscrieri.

"După trei zile de înscrieri sunt 1.972 de copii care înseamnă aproximativ 40% din estimările pe care le-am făcut. E mult, e puţin, asta vom vedea mai târziu. Ceea ce e important e că n-a fost înghesuială, ei, în general, au fost planificaţi", a precizat Valentin Cuibus, inspectorul general al ISJ Cluj.

O parte dintre părinţii cu copii care vor studia de la toamnă în clasa zero au completat formularele de înscriere online, pe site-urile unităţilor de învăţământ, iar apoi le-au validat la şcoală.

"N-am o situaţie clară, dar sunt destul de mulţi. Sigur, mulţi dintre ei şi-au dat seama că oricum trebuie să meargă la şcoală să-şi valideze fişa şi în condiţiilea astea o parte dintre ei au renunţat", a adăugat Cuibus.

În judeţul Cluj vor funcţiona 339 de clase pregătitoare, dintre care 201 clase stabile, iar restul clase simultane, în mediul rural.

"Estimările noastre sunt în zona lui 5.300, dar sunt estimări doar pentru că la multe categorii există posibilitatea să vină părinţi care vor să îşi dea copiii mai repede sau să-şi prelungească şi să nu se înscrie în anul respectiv", a mai arătat inspectorul şcolar general al ISJ Cluj.

Prima etapă de înscrieri pentru clasa zero a început în 2 aprilie şi se va încheia în 22 aprilie.

 

Comenteaza