Regele gheţii urcă pe tron în Polivalentă. Super-show cu campioni olimpici la Cluj (surse)

Regele gheţii urcă pe tron în Polivalentă. Super-show cu campioni olimpici la Cluj (surse)
La Cluj va avea loc, în luna decembrie, un super-eveniment. I-am spune sportiv, dar este mai degrabă artistic.

Celebrul patinator Evgheni Pluşenko, de patru ori campion olimpic, vine la Cluj în luna decembrie pentru un spectacol excepţional, susţin sursele ZIUA de CLUJ. Cu această ocazie, Sala Polivalentă se va transforma în premieră în patinoar. Gândită şi la acest mod, sala inaugurată în 2014 nu a avut până acum ocazia să găzduiască evenimente care necesită patine.

Întrebat despre acest eveniment, directorul interimar al Sălii Polivalente, Ionuţ Rusu, nu a dorit să confirme: "Definitivăm acum lista evenimentelor pe care le vor organiza. Vor fi multe şi extrem de interesante, cu nume mari din ţară, dar şi din străinătate. Nu vă pot spune deocamdată dacă avem şi un show Evgheni Pluşenko pe lista noastră", a spus Rusu.

Din informaţiile noastre, Pluşeko ar urma să aducă la Cluj show-ul „Snow King" (Regele zăpezii), un proiect uriaş, pe care l-a dorit asemănător cu Cirque du soleil. Sunt 220 de persoane implicate şi 180 de costume; spectacolul conţine numere de dans pe gheaţă, dar şi proiecţii 3D şi multă magie, având în vedere că parte din spectacol sunt şi iluzioniştii Safranov Brothers.

Alături de Pluşenko, la Cluj ar urma să mai ajungă nume mari ale patinajului artistic mondial: Irina Slutskaya, de două ori campioană olimpică, Brian Joubert, francezul care are un titlu mondial şi trei europene, cehul Tomas Werner, campion european în 2008, şi americanul Johnny Weir, multiplu campion al SUA, dar şi alte zeci de patinatori cunoscuţi, chiar dacă nu au multe trofee în vitrină.

"Snow King" este un basm pe gheaţă: se bazează pe una dintre cele mai faimoase povești de Hans Christian Andersen, "Regina zăpezii". Este o poveste despre oameni care se oglindesc în gheaţă, lucru care le schimbă destinele, o poveste despre iarna eternă, și, mai ales, o poveste despre prietenie.

 

Comenteaza