Reîncepe nebunia înscrierior în clasa zero. Care e situaţia la Cluj VIDEO

Reîncepe nebunia înscrierior în clasa zero. Care e situaţia la Cluj VIDEO
Reîncepe nebunia înscrierior în clasa zero. Ministerul Educaţiei a hotărât să dea startul primei etape de înscrieri în 2 aprilie. La Cluj, peste 5.000 de copii vor merge în clasa pregătitoare din septembrie 2013.

În total, la nivelul judeţului Cluj vor fi organizate 339 de clase zero, conform datelor făcute publice de Inspectoratului Şcolar Judeţean.

"Din estimările noastre în acest moment aşteptăm 5262 de elevi, de viitori elevi să se înscrie în clasa pregătitoare", spune şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Valentin Cuibus. "Vor fi 309 clase, că sunt simulatene sau în învăţământ obişnuit, toate vor începe înscrierile în luna aprilie".

Inspectoratul Şcolar vrea să prevină situaţia de anul trecut, când foarte mulţi părinţi şi-au făcut domiciliu flotant în zona centrală, pentru a-şi înscrie copiii la liceele considerate de top. Inspectorii şcolari vor face mai multe propuneri Ministerului Educaţiei.

"Una dintre ele este cea referitoare la reşedinţă, care consider că o soluţie în care să fie domiciliul stabil şi doar aprobări extraordinare pentru cei care au mai multe locuinţe sau în interes de serviciu s-au mutat pe parcurs cred că ar rezolva problemele, nu ar mai fi o nebunie privind acel buletin-flotant pe care să îl facă", mai spune Cuibus.

Conducerea Şcolii "Constantin Brâncuşi" îi aşteaptă deja pe noii elevi din clasa pregătitoare.

"În anul şcolar viitor vom avea trei clase pregătitoare, aşa este prevăzut în planul de şcolarizare avizat deja, conâinând 75 de elevi. Am mers pe ideea de maxim în clasă conform Legii Educaţiei Naţionale, sperăm să se şi realizeze cele trei clase", spune directorul adjunct al şcolii "Constantin Brâncuşi", Alina Bărăian.

La Cluj, 30 martie a fost decretată Ziua Porţilor Deschise în şcoli, pentru ca părinţii să poată vedea clasele pregătitoare şi să poarte discuţii cu învăţătoarele. Prima etapă de înscrieri în clasa zero are loc între 2 şi 22 aprilie, iar cea de-a doua etapă, în luna mai.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Cristian Rus

 

Comenteaza