Retailerii, amendaţi pentru reduceri. Ce au constatat poliţiştii

Retailerii, amendaţi pentru reduceri. Ce au constatat poliţiştii
În plin sezon al reducerilor, magazinele care practică soldări au fost luate la puricat de poliţişti. În urma celor constatate, aceştia au aplicat amenzi de peste 10.000 de lei.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie Comercială au demarat joi o primă acţiune de  verificare a retailerilor care practică vânzări cu preţ redus, cotrolând 27 de agenţi economici.

"Pentru neregulile constatate au fost încheiate 11 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009 privind reglementarea activităţilor comerciale pe raza municipiului Cluj-Napoca şi ale O.G. nr. 99/2000 republicată privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 10.400 lei", au precizat ei.

Principalele contravenţii depistate au fost afişarea necorespunzătoare a preţurilor şi nerespectarea prevederilor legale privind sectorizarea mărfurilor cu preţ redus şi nedepunerea notificării la Primăria municipiului Cluj-Napoca, pentru vânzările cu preţ redus care intră în categoria soldărilor.

Comenteaza