Romanţe pentru salvarea unei fetiţe

Romanţe pentru salvarea unei fetiţe
Artişti laureaţi cu premii la Crizantema de Aur, îndrăgita cântăreaţă Matilda Pascal Cojocăriţa şi alţi interpreţi vor susţine mâine un spectacol la Cluj, la un eveniment caritabil pentru ca micuţa Maria Beatrice Onac (foto) să aibă o copilărie normală.
Manifestarea va fi găzduită de Sala de Spectacole a Cercului Militar Cluj, de la ora 18:00. Artiştii invitaţi vor interpreta romanţe culte. Clujenii sunt aşteptaţi să ia parte la eveniment şi să doneze, în măsura posibilităţilor, fonduri pentru fetiţă. Maria Beatrice Onac are 2 ani şi 3 luni, este din Alba Iulia şi a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastic-diskinetică şi retard global de dezvoltare. “Avem o fetiţă care stă pe spate, nu stă în funduleţ, nu vorbeşte, prinde cu dificultate cu mânuţele. Pe toţi medicii i-am întrebat dacă va umbla şi va vorbi şi mi s-a răspuns că asta e cel mai greu de spus. Noi nu putem renunţa la luptă, facem totul pentru micuţa Beatrice să o ajutăm, căutăm o cale pentru ea. Şi astfel am descoperit, prin intermediul unor oameni inimoşi, o clinică în Germania unde se face implant cu celule stem adulte”, povesteşte mama copilei pe blogul creat pentru campania de strângere de fonduri http://mariabeatrice.wordpress.com. Conform procedurii, celulele stem se extrag din măduva osoasă a pacientului şi i se reinjectează în coloană, după o prelucrare prealabilă. Operaţiunea costă între 10.000 şi 17.000 de euro, în prima etapă, şi depinde de procedura folosită, dar sunt prea mulţi bani pentru familia micuţei.

În 30 iunie, fetiţa a fost admisă pentru tratament recuperator la o clinică din Ucraina, dar şi aici costă în jur de 3.000 de euro. Cei care vor să le dea o mână de ajutor sunt aşteptaţi la concertul de sâmbătă. Intrarea costă 15 lei. Familia a deschis două conturi pentru donaţii la BRD, pe numele Iuliei Gabriela Onac, RO 14 BRDE 010 SV2343 2230 100 în lei sau RO 54 BRDE 010 SV2343 2400 100 în euro. De asemenea, se mai poate dona la Raiffeisen BANK, Agenţia Cetate , strada Victoriei nr. 25, Alba Iulia, ROMÂNIA, COD SWIFT – RZBR ROBU, unde titularul contului este Sebastian C. Onac, RO 79 RZBR 0000 0600 1264 5831 în dolari.


Comenteaza