Rostul școlii la românii de azi, dezbătut la Berăria Culturală

Rostul școlii la românii de azi, dezbătut la Berăria Culturală
Cel de-al treilea sezon al mișcării cultural-civice și de dezbatere publică „Berăria Culturală” se deschide cu o provocare incitantă despre rostul şcolii la românii de astăzi. Evenimentul va avea loc azi de la ora 19:00 în Sala Euphoria de la Fabrica de bere Ursus.

 

Potrivit inițiatorului acestui proiect, istoricul și jurnalistul Ion Novăcescu, la cea de-a XXXIII-a ediție a Berăriei Culturale publicul este invitat să îşi spună părerea și să afle răspunsuri la câteva chestiuni esențiale, precum: Pentru ce ne trimitem copii la școală? Ce fac absolvenții școlilor românești cu diplomele și specializările lor înalte și numeroase? Are nevoie ţara de cunoștințele și pregătirea lor sau vor fi folosiți de alte națiuni pentru propria lor mărire și dezvoltare?

În aceeași măsură, a vorbi despre rostul școlii presupune și o analiză a eficienței și modernității actului de instruire școlară, precum și respectarea statutului învățătorului și profesorului în societatea românească. Nu în ultimul rând, publicul va afla care este secretul școlii clujene care a reușit în acest an să califice 60 de elevi la faza finală a celor mai importante olimpiade școlare.

La toate aceste întrebări, dar și la cele pe care le vei adresa tu, vor încerca să răspundă Valentin Cuibus, inspector școlar general Cluj, Dragoș Damian, CEO Terapia Ranbaxy, Constantin Corega - director Colegiul Emil Racoviță, Alina Bărăian - dir. adj. Șc. Constantin Brâncuși şi Florin Otrocol, jurnalist Realitatea FM Cluj. 

Berăria Culturală este un proiect cultural-comunitar al Fundației Armonia, parte a Programului „Capitala Europeană a Tineretului Cluj Napoca 2015", care este susținut de Ursus şi Municipalitatea clujeană. „Proiectul Berăria Culturală este realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca, sub egida şi pentru susţinerea candidaturii oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021".

Comenteaza