Foto S-a deschis Bucătăria "O masă caldă". Va pregăti, zilnic, 250 de porţii de mâncare. Cum poţi ajuta

Asociaţia care hrăneşte, cu câţiva lei, nevoiaşii Clujului a primit o bucătărie de la Primărie. Aceasta va fi funcţională începând de luni, 3 decembrie 2018.

În 2018, Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziția Asociației O masă caldă un spațiu cu titlu gratuit. Asociația a asigurat dotările necesare, cu respectarea tuturor normelor de igienă, reușind astfel transformarea spațiului într-o bucătărie pentru comunitate. De asemenea Primăria Cluj-Napoca asigură plata utilităților.

"Timp de o lună am fost în probe: am testat echipamentele, programul, aprovizionarea, numărul de voluntari dintr-o echipă, cât rezistă canalizarea până se înfundă şi multe, multe altele. De astăzi am început, cu toate focurile pornite, pregătirea zilnică a 250 de porţii de mâncare caldă. Meniul zilei pentru adulţi a fost mazăre cu carne de porc în sos alb, iar pentru copii pui la gril şi cartofi dulci", transmit reprezentanţii Asociaţiei  "O masă caldă".

Bucătăria "O masă caldă"

Bucătăria "O masă caldă" va funcţiona zilnic, în imobilul pus la dispoziţie de Primăria Cluj-Napoca ( pe Bulevardul 21 decembrie 1989, la numărul 108, apartamentul 25). Voluntarii asociaţiei vor găti mâncare caldă, care va fi transportată, ulterior, în caserole, către beneficiarii programului - copii, tineri şi persoane cu o situaţie materială precară, şomeri, vârstnici şi persoane fără adăpost, persoane abandonate, familii cu venituri mici etc.

Persoanele care doresc să facă donaţii pentru această iniţiativă o pot face în conturile de mai jos: 

Asociatia O Masa Calda
Cluj-Napoca; CIF: 34407182
Lei: RO78BTRLRONCRT0292723301 
Euro: RO28BTRLEURCRT0292723301 (SWIFT: BTRLRO22) 
Paypal: omasacaldacluj@gmail.com

Aplicaţie privind combaterea risipei alimentare

Asociaţia "O masă caldă" a dezvoltat şi o aplicaţia - ShareFood - din dorinţa de a crea o reţea de donatori şi beneficiari de hrană din cadrul unei comunităţi, contribuind astfel la reducerea risipei alimentare.

Aplicaţia se adresează persoanelor juridice din zona alimentaţiei publice, organizare evenimente (firme de catering, restaurante, hipermarketuri care comercializează mâncare caldă etc), care doresc să doneze mâncarea rămasă neconsumată.

Aplicaţia este accesibilă la nivel naţional. Până în acest moment există cereri de validare conturi de donatori şi beneficiari din Cluj-Napoca, Bistrița şi Târgu Mureș.

Povestea "O masă caldă"

În 1 iunie 2013, un grup de voluntari neafiliați vreunei asociații, format la inițiativa Cosminei Paul, gătesc pentru prima dată 50 de porții de mâncare caldă la Cantina Primăriei de pe strada Emil Zola, acestea fiind împărțite în Piața Muzeului unui grup de persoane cu venituri reduse. George Jiglău și Cosmina Paul s-au implicat în anii 2013 şi 2014, iar către sfârșitul anului 2014 Raimonda Boian preia coordonarea cantinei din Piața Muzeului și își formează echipe cu care coordonează prin rotație activitatea. În prezent, "O masă caldă" funcţionează în mai multe oraşe din ţară. Mai multe detalii AICI! 

Comenteaza