S-au trezit cu noaptea-n cap ca să stea la coadă pentru ajutoarele de la UE VIDEO

S-au trezit cu noaptea-n cap ca să stea la coadă pentru ajutoarele de la UE VIDEO
Peste o sută de persoane din Cluj-Napoca au stat la coadă, în această dimineaţă, pentru a primi ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. Unii dintre ei au venit încă de la ora 6, cu toate că distribuirea alimentelor a început abia la 8 şi jumătate.

Clujenii s-au pus la coadă de dimineaţă pentru a fi siguri că nu rămân fără alimente de la Uniunea Europeană. Clădirea în care se distribuie ajutoarele s-a dovedit şi de această dată neîncăpătoare.

Alimentele de la Uniunea Europeană se împart persoanelor cu handicap, şomerilor şi pensionarilor cu un venit de maxim 500 de lei. Oamenii spun că au stat mai bine de o oră la coadă. Vezi ce spun aceştia, în materialul video

Pachetele conţin faină albă, făină de mălai, ulei, zahăr, paste făinoase şi o conservă de porc. Primăria Cluj distribuie acum alimentele de la Uniunea Europeană rămase din toamnă, când s-a împărţit prima tranşă de ajutoare.

"Municipalitatea va distribui suplimente persoanelor de pe lista de beneficiari, chiar dacă vin a doua oară", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu. "Există în continuare rezervate cantităţile pentru cei care nu au venit nici prima dată, circa 1.500 de persoane; în principiu nu ar trebui să existe cozi pentru că sunt cantităţi suficiente iar personalul e la dispozitia beneficiarului".

Angajaţii primăriei pregătesc depozitele pentru al doilea program destinat categoriilor defavorizate, care va fi finanţat din bugetul local.


Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza